Gradonačelnik uputio brzojav sućuti zbog smrti dr. sc. Fetija Selmanija

347
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je brzojav sućuti obitelji preminulog dr. sc. Fetija Selmanija, liječnika i znanstvenika, dobitnika nagrade Grada Dubrovnika za životno djelo. Tekst brzojava prenosimo u cijelosti: 

Poštovana obitelji Selmani,

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno izražavam iskrenu i duboku sućut zbog Vašeg gubitka.

Odlaskom istaknutih i vrsnih profesionalaca poput dr. Selmanija svaka sredina osjeća prazninu koju je nemoguće nadomjestiti, prazninu koju možemo ispuniti tek održavanjem sjećanja na njega i njegov rad živim.

Dr. Feti Selmani svojim je stručnim djelovanjem i znanstvenim radom obilježio ne samo dubrovačku nego i hrvatsku medicinu, zbog čega mu je dodijeljena Nagrada Dubrovnika za životno djelo. Njegov znanstveni rad imao je praktičnu primjenu jer je za svog radnog vijeka u Općoj bolnici Dubrovnik usavršio metode za otkrivanje karcinoma u najranijim stadijima te je tako spasio mnoge živote i dao nemjerljiv doprinos svojoj matičnoj ustanovi u dostizanju europskih i svjetskih standarda.

Još odzvanjaju njegove riječi kako se čovjek tek u zajednici može potpuno ostvariti kao ljudsko biće. Kroz svoj rad dr. Feti Selmani uvijek je interese zajednice stavljao na prvo mjesto. I zato mu njegov Grad duguje vječnu zahvalnost.

S poštovanjem,
 
Gradonačelnik
 
Mato Franković 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *