Grmoja poručio Frankoviću: Ne idite džonom na građane Dubrovnika

585
Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja pozvao je u četvrtak navečer u Saboru gradonačelnika Dubrovnika Matu Frankovića da ne ide “džonom na građane Dubrovnika ” potaknut informacijom o najavljenom iseljenju obitelji iz socijalne zgrade u Mokošici.

Kako je pojasnio, 21 obitelj socijalne zgrade u Mokošici dobila je rok od osam dana za iseljenje zbog uvođenja cenzusa od 1704 kune mjesečnih primanja po članu domaćinstva zbog čega više ne mogu biti korisnici tih stanova. “Gradski vijećnik HDZ-a također je bio korisnik takvog stana iako iznajmljuje luksuznu vilu kod Dubrovnika, dok ima ljudi koji nemaju drugi prostor za stanovanje i ostat će bez krova nad glavom”, kazao je Grmoja nakon stanke.

Pozvao je zato gradonačelnika Dubrovnika da izađe u susret tim ljudima odnosno ne ide “džonom prema građanima Dubrovnika”. Ivan Pernar iz Živog zida rekao je da ga je ta situacija podsjetila na Maximiliena Robespierrea “koji je sve socijalne probleme rješavao giljotinom” te je vladajućima poručio: “U slučaju da izgubite vlast, pila bi se mogla okrenuti protiv vas, da budete deložirani”.

vecernji.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *