Gruda pobjednik Konovizije 2021!

947

Oduševivši i žirije mjesta, ali i stručni žiri koji je po prvi put sudjelovao u glasanju, Žena za sva vremena Jelena Šmanjak donijela je Grudi prvu konovizijsku pobjedu, ujedno postavši prva pobjednica u povijesti Konovizije! A da Gruđanima pobjeda bude slađa došla je na terenu velikog rivala – Čilipa.
15 natjecatelja nastupilo je na Konoviziji 2021 koja je zbog prilagodbe epidemiološkim mjerama održana u nešto drukčijem formatu. Otpjevavši pjesmu Zdenke Kovačiček Šmanjak je do pobjede, u iznimno jakoj konkurenciji došla s rekordnih 180 bodova, ostavivši iza sebe Dunave čija je predstavnica Matea Bagoje Strujić briljirala svojom izvedbom Terezine Moja posljednja i prva ljubavi, te Močiće i Sanju Kovačić s njezinom posebnom izvedbom Oliverovog Ključa života.
Mlini, koje je predstavljala Antonia Klaić, su glasovi stručnog žirija pogurali do četvrtog mjesta, što je najbolji rezultat gostujućeg mjesta do sada, čime su prvo pobjedničko konovizijsko mjesto, Pridvorje,i Marija Marinović pali mjesto niže. Po prvi put u ulozi domaćina Čilipi, i njihov predstavnik Ivo Ruso, su s najzabavnijom točkom večeri i izuzetnom plesnom koreografijom došli do šestog mjesta nastavivši s odličnim rezultatima čilipskih predstavnika. Gledatelje, ove godine nažalost samo pred TV ekranima, posebno su zabavili i Poljice, odnosno Jakov Prlenda, te predstavnica Karasovića Matea Stojić.
U glazbenoj pauzi dodijeljena je nagrada za životno djelo Niku Beti, dok se Damir Kedžo predstavio sa svoja dva hita – Divlji vjetre, pjesmom kojom je trebao nastupiti na Euroviziji 2021, te Sjeti se.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *