HDZ od „Srđevaca“ traži javnu ispriku zbog istupa Igora Miošića „Ogradite se i ispričajte zbog govora mržnje!“

298

“Mnoge nevolje dolaze od luda jezika – kaže stara latinska poslovica. Upravo tako bi se moglo komentirati govor mržnje Igora Miošića, gimnazijskog nastavnika Etike i jednog od osnivača građanske inicijative te potom političke grupacije „Srđ je Grad“.

Naime, Miošić je, komentirajući posljednje rezultate ispitivanja javnog mnijenja prema kojima Hrvatska demokratska zajednica  ima 29,3 posto podrške birača ili više nego dvostruko od sljedeće političke opcije, sve one koji glasaju za HDZ nazvao – ološem.

Budući se „srđevci“ predstavljaju kao građanski intelektualci kojima je ovakav način javne komunikacije neprihvatljiv, nadamo se da će smoći snage i ograditi se od svog bivšeg gradskog vijećnika te se ispričati javnosti. Ipak, imamo razloga sumnjati u takav, iako sasvim razuman i ljudski, potez od „srđevaca“. Razlog našoj sumnji jesu komentari koje su „srđevci“ imali nakon što je gradonačelnik Mato Franković komentarom na društvenim mrežama reagirao na sramno Miošićevo ponašanje. Tako je njihov nositelj liste na kotarskim izborima u Lapadu Dubravko Garbin na Frankovićevo retoričko pitanje „Je li moja obitelj ološ samo zato jer glasa za HDZ?“ odgovorio  „Odgovor je potvrdan“, a predsjednik GK Grad, također „srđevac“ Marin Krstulović Miošićev govor mržnje branio je, vjerovali ili ne, slobodom govora?!

Svakako, mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici očekujemo ispriku od „srđevaca“. Očekujemo barem simbolično kažnjavanje njihovog osnivača te ograđivanje od onih u njihovim redovima koji daju potporu Miošiću u ovakvom nastupu. Do tada nama samo ostaje žal zbog činjenice da osoba koja ima „lud jezik“ poput Miošića obrazuje našu djecu i unuke. I to o etici.  I to u Gradu koji je stoljećima bivao svjetlonoša slobode i koji nikada nije dopuštao da se nekažnjeno širi mržnja prema drugome i drugačijemu. Ako je i od „srđevaca“- previše je!”

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *