HNS: Mještani Zatona pokazali su kako se bori za zajednički interes

248

Stanovnici Zatona izborili su se za svoj interes. Jer vijest da Ministarstvo državne imovine ipak namjerava Gradu Dubrovniku ustupiti mještanima Zatona iznimno bitno zemljište zapravo je pobjeda tamošnjih stanovnika. Upravo zato dubrovački HNS želi zahvaliti svima koji su podržali ovu akciju, a koju je pokrenula članica HNS-a Marija Haselsteiner.

Umjesto prodaje, prema obećanju resornog ministra, to zemljište sada bi trebalo biti vraćeno njegovim pravim vlasnicima, Zatonkama i Zatonjanima, kao i ostalim stanovnicima Dubrovnika. Vrijedi istaknuti kako je i ova akcija pokazala da se glas građana može daleko čuti kada se zajednički organiziraju i bore za opće dobro. Svojom borbom mještani Zatona postigli su da se 921 m2 zemljišta u Zatonu ne prodaje za par stotina tisuća kuna već da ta, njima neprocjenjiva, zemlja ostane na raspolaganju kao šetnica i rekreacijska zona, vitalan prostor koji spaja Mali i Veliki Zaton. Upravo kakvom je treba sada i sačuvati.

Stoga se nadamo da će ovog puta Ministarstvo i Grad do kraja provesti ovu odluku, kako se ne bi dogodilo da za desetak godina ponovno građani moraju dizati svoj glas da bi spriječili novi pokušaj prodaje ovog zemljišta. Tek tada moći ćemo znati jesmo li smo se uspjeli izboriti za interes građana i sa sigurnošću reći da je ovoj sagi doista došao kraj. A građanima Zatona čestitamo na zajedništvu kojim su pokazali kako ideologija nije bitna kada je u pitanju zajednički interes.

 

Nataša Gabričević

predsjednica podružnice Dubrovnik

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *