HNS u suradnji s UEFA-om i Disneyem provodi program ‘UEFA Playmakers’

705

Djevojčice diljem Hrvatske od ožujka će imati priliku sudjelovati u programu UEFA Playmakers i zavoljeti nogomet kroz inovativne i zabavne treninge koji prate radnju najpopularnijih Disneyjevih animiranih hitova.

Što je program UEFA Playmakers?

UEFA Playmakers je paneuropski program za promociju ženskog nogometa koji je nastao u suradnji između UEFA-e i Disneyja te kojeg Hrvatski nogometni savez od 1. ožujka uvodi i u Hrvatsku. Program je namijenjen djevojčicama u dobi od 5 do 8 godina te je prilagođen i onim djevojčicama koje nikada prije nisu igrale nogomet ili sudjelovale u nekom sportu.

Program ima jedinstven pristup koji je baziran na znanstvenim istraživanjima Uefe i Sveučilišta Leeds Beckett te je fokusiran na naraciju, glumu, maštu i dječju igru kao glavne elemente u poticanju djevojčica na igranje nogometa i razvijanje motorike te fizičkih vještina.

U Hrvatskoj će se program odvijati za vrijeme 2022. i 2023. godine te će ukupno biti organizirana četiri izdanja programa, a prvo izdanje – ono koje kreće u ožujku 2022. godine – pratit će radnju animiranog filma Snježno kraljevstvo 2.

Svako izdanje programa sastojat će se od deset treninga, za vrijeme kojih će djevojčice utjeloviti likove iz Disneyjevih najpopularnijih animiranih filmova poput Snježnog kraljevstva i Izbavitelja te učiti temeljne nogometne vještine.

Ambasador projekta UEFA Playmakers u Hrvatskoj je bivši proslavljeni Vatreni i aktualni trener u hrvatskoj U-19 reprezentacij Niko Kranjčar, koji je istaknuo važnost igre u poticanju djece na bavljenje sportom:

-Ovaj program sviđa mi se iz više razloga – veliki sam zaljubljenih u crtiće, pogotovo Disneyjeve, a također sam veliki zaljubljenik u sport i vjerujem kako bi sva djeca trebala imati priliku baviti se sportom. Ova inicijativa odličan je način da djevojčice od najmanje dobi steknu naviku bavljenja sportom kroz igru i zaigranost – koje su, po meni, najbitniji dio sporta.

Treninzi će se u većini nogometnih centara koji sudjeluju u ovom programu odvijati na terenima i/ili u dvoranama ženskih nogometnih klubova kako bi se djevojčice nakon sudjelovanja u programu UEFA Playmakers mogle priključiti ženskim nogometnim klubovima te nastaviti igrati nogomet.

Prvo izdanje programa počinje u ožujku, a formular putem kojeg roditelji mogu besplatno prijaviti svoje djevojčice za treninge dostupan je na sljedećoj poveznici: https://hns-cff.hr/playmakers/ ili na broj mobitela 099 510 7958 (Petrunjela Njirić) za djevojčice s područja Dubrovnika.

HNS-cff.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *