Hoće li ga najmoćnija žena Hrvatske ‘stajati glave’?

488

Premijer Andrej Plenković napokon je progovorio o spornim naknadama savjetnika za Agrokor, o kojima javnost danima debatira. Plenkovića su novinari u Strasbourgu pitali o visokim naknadama koje primaju savjetnici za Agrokor među kojima je i bivša tvrtka izvanrednog vladina povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka. ”Nisam imao saznanja o iznosima naknada i načelno mogu reći da to nije dobro”, istaknuo je premijer dodajući kako je izvješće o naknadama dobio neposredno prije puta u Strasbourg. Naglasio je i kako će njegovi kolege iz ureda napraviti detaljnu analizu izvješća pa će i on sam sud o ovom slučaju dati nakon što dobije njihovo izvješće.

No, iz ovih kratkih Plenkovićevih riječi može se iščitati kako premijer postaje sve oprezniji oko komentiranja ”slučaja” Agrokor, ali i kako je s dozom opreza počeo promatrati aktivnosti ministrice Martine Dalić koja je donedavno uživala njegovo puno povjerenje. Naime, kako saznajemo od bliskih suradnika samoga premijera, Plenković i najuži tim suradnika, polako, ali sigurno gube povjerenje u ministricu Dalić pa se posljednjih nekoliko dana sve češće poteže pitanje njezina odlaska i Vlade te eventualne štete koja bi tim činom bila nanesena vladajućima.

Jednako tako, po političko-odvjetničkim kuloarima šuška se kako se ono cijelog slučaja angažirao i DORH, koji bi trebao odgovoriti na pitanje je li se ovdje dogodilo zločinačko udruženje i tko je sve u tome sudjelovao. Dakako, dok se sve to ne realizira i ako se uopće realizira, onda o tome valja i ozbiljnije govoriti. A ono pak o čemu se u Vladi i oko Plenkovića sve intenzivnije govori je upravo ministrica Dalić i interesni krug koji se oko nje spleo, a kojega predvodi Ramljak te se dio premijeru bliskih kadrova propitkuje hoće li ti ljudi stajati glave premijera, ili će se pak Plenković na vrijeme uspjeti izvući od njihovih spletki.

Cijeli članak pročitajte na dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *