HRVATSKA: Muškarcu “pronašli” ženu za udaju, drugoj ženi “skidali uroke”, uzeli im tisuće i tisuće eura

243

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću u četvrtak je objavilo kako kako se dvoje hrvatskih državljana tereti da su na širem području Ličko-senjske županije počinili više kaznenih djela prevare.

Uhićeni hrvatski državljani od 55 i 40 godina osumnjičeni su za više prijevara u iznosu od najmanje 27.810 eura, kojima su jednom muškarcu “pronašli ženu za udaju”, a jednoj ženi su “skidali uroke”.

Sumnja se da su muškarac i žena od siječnja 2019. do veljače 2023. godine, 54-godišnjaku lagali da su mu pronašli buduću bračnu partnericu. Osumnjičenica se  54-godišnjem muškarcu predstavljala lažnim imenom i obećavala mu brak, pri čemu je tražila i novac. Oštećenik je osumnjičenicima u više navrata predao ukupno 5.810 eura, vjerujući da su namijenjene njegovoj budućoj bračnoj partnerici, a osumnjičenici su taj novac zadržali za sebe.

Sumnja se kako su 57-godišnjakinji iznudili novac i zlatni nakit govoreći joj da će joj skinuti uroke. Žena je u to povjerovala, te je u više navrata osumnjičenicima predala iznos od ukupno 22.000 eura i zlatni nakit.

Dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *