Hrvatskim liječnicima za rad u Velikoj Britaniji nude i do 200.000 funti!

139

Paragona, vodeća agencija koja se bavi pronalaskom i zapošljavanjem medicinskog kadra diljem Europe, u potrazi je za još 70 specijalista obiteljske medicine koji će raditi u engleskim grofovijama Hertfordshire i Zapadni Essex. Natječaj je otvoren do 22. lipnja, a na njega se mogu prijaviti i specijalisti obiteljske medicine iz Hrvatske. Paragona im u dogovoru s britanskim Državnim zavodom za javno zdravstvo (NHS) garantira da se uvjeti postignuti za vrijeme Brexita neće mijenjati, a liječnicima se nude godišnje plaće u iznosu od 70.000 do 200.000 britanskih funti.

Preostalo je još samo 70 slobodnih pozicija za specijaliste obiteljske medicine zainteresirane za rad u Velikoj Britaniji u sklopu programa zapošljavanja koji provodi agencija Paragona za britansku Nacionalnu zdravstvenu službu (NHS). Ponuda je namijenjena liječnicima u mnogim zemljama Europske unije, uključujući Hrvatsku, Bugarsku, Grčku, Italiju, Litvu, Poljsku i Španjolsku. Sljedeća klasa regrutiranih specijalista obiteljske medicine imat će priliku raditi u dva najatraktivnija područja Ujedinjenog Kraljevstva, grofovijama Hertfordshire i Zapadni Essex. Orijentacijski tečajevi za specijaliste obiteljske medicine zainteresirane za rad u Velikoj Britaniji održat će se u Piasecznu, mjestu u blizini Varšave, počevši od 12. kolovoza te potom početkom studenog.

Godišnja primanja u rasponu od 70.000 do 200.000 britanskih funti

“Ono što Paragoninu ponudu razlikuje od ponuda ostalih agencija jest to što sudionici primaju punu plaću tijekom razdoblja obuke te do 8.000 britanskih funti za troškove preseljenja”, istaknula je Kinga Łozińska, generalna direktorica Paragone. „Obiteljski liječnici prvotno provode oko 17 sati tjedno u svojoj praksi zarađujući oko 70.000 britanskih funti godišnje. Nakon razdoblja prilagodbe, opseg posla se povećava na 37.5 sati tjedno, a godišnja primanja rastu do 80.000 britanskih funti. Potom, nakon dvije do tri godine specijalist obiteljske medicine u mogućnosti je zarađivati i do 90.000 funti godišnje.“

Osim toga, mnoge britanske bolnice i klinike koje su angažirale Paragonu traže liječnike za rad na neodređeno vrijeme ili za sklapanje poslovnih partnerstva, pa čak i za rukovodeće pozicije. U potonjem slučaju, godišnja primanja mogu biti iznositi čak 200.000 britanskih funti.

Sigurnost na prvome mjestu

NHS nam je zajamčio da Brexit i njegove odredbe neće imati apsolutno nikakav utjecaj na provedbu našega programa regrutiranja specijalista obiteljske medicine. Svaka faza procesa osmišljena je tako da se naši kandidati i njihove obitelji osjećaju ugodno i sigurno. Paragona ih podržava u svakom koraku procesa, počevši s provedbom tečajeva engleskog jezika, potom edukacijom o glavnim razlikama između zdravstvenih sustava Velike Britanije i zemalja Europske unije, podršci pri preseljenju, pronalaženju škola za djecu te radnih mjesta za supružnike pa sve do odgovarajuće stručne obuke na novom radnom mjestu“, naglasila je Kinga Łozińska, generalna direktorica Paragone.

Polaznici Paragonskih orijentacijskih tečajeva, koji se održavaju u kampusu tvrtke u Piasecznu, nadomak Varšavi, ne moraju polagati međunarodne testove engleskog jezika kao što su IELTS ili OET.

Takvi testovi predstavljali su veliku prepreku za mnoge specijaliste obiteljske medicine jer zahtijevaju visoku razinu poznavanja stranoga jezika, a bili su uvjet da se stranim liječnicima odobri radu u britanskom NHS-u.

Hertfordshire i Zapadni Essex

Hertfordshire i Zapadni Essex pripadaju najljepšim mjestima u južnoj Engleskoj te se odlikuju vrhunskim školama, kao i malom udaljenosti od središta Londona. Prema rangiranju indeksa uSwitch Better Family Life, koji je ispitivao kvalitetu života u 138 britanskih okruga, Hertfordshire je najbolje mjesto za život u Velikoj Britaniji. Hertfordshire i Zapadni Essex poznati su po pitoresknim seoskim gradovima i prirodnim rezervatima koji su mnogim redateljima postali i omiljena filmska kulisa.

“Vrhunske engleske škole, 20-ominutna vožnja vlakom do Londona, udaljenost od oko 50 kilometara do plaže, te Sveučilište u Cambridgeu, kao i blizina zračne luke Luton prednosti su koje liječnicima olakšavaju usklađivanje karijere, slobodnog vremena i obitelji”, izjavio je Martin Ratz, direktor i suosnivač Paragone.

Paragona je vodeća agencija specijalizirana za pronalaženje i zapošljavanje medicinskog osoblja diljem Europe. Od 2002. godine agencija je pronašla novi posao više od tisuću medicinskih stručnjaka u zemljama poput Skandinavije, Velike Britanije i Francuske. Suradnja Paragone i britanskog NHS-a prvi put je ostvarena 2004. godine kada je agencija zaposlila i obučila 300 stomatologa iz cijele Europe za rad u Velikoj Britaniji. U nadolazećim mjesecima agencija će regrutirati liječnike za rad i u drugim regijama Velike Britanije. Za više informacija posjetite Paragoninu službenu internetsku stranicu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *