Iako se ljeto bliži kraju idućih dana bit će vruće i sparno

275

Ljeto se bliži kraju, a to se osjeti na svakom koraku. One nesnosne vrućine na kojima smo se kuhali pred mjesec dana su zaboravljene, a jesen se nezaustavljivo bliži.

No to ne znači da će se ljeto tako lako predati. U danima pred nama bit će svega – od lokalnih pljuskova koji bi tu i tamo mogli padati ovaj vikend, preko olujne bure oko Velebita pa sve do vrućina i temperatura iznad 30 stupnjeva sredinom tjedna, piše HRT u svojoj prognozi. Na sjevernom pak Jadranu prevladavat će sunčano, no u drugome dijelu dana može biti ponekog pljuska, poglavito u unutrašnjosti Istre te u zaleđu Rijeke.

Zapuhat će na moru bura, podno Velebita na udare jaka, moguće i olujna, a prema otvorenome moru bit će sjeverozapadnjaka na koji treba računati i na južnijem dijelu Jadrana. On pritom mjestimice prema kraju dana može biti pojačan uz umjereno valovito more. Uz obalu slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar. Pritom će na srednjem i južnom Jadranu biti uglavnom sunčano, osobito poslijepodne, kada će vjerojatnost kiše biti znatno manje nego prijepodne.

 Novi tjedan – do vikenda pretežno sunčano i sve toplije

Od nedjelje na kopnu pretežno sunčano, u jutarnjim satima uz maglu ponegdje. Temperatura će zraka postupno porasti te u drugome dijelu tjedna.

Mjestimice može biti i oko 30 °C. Samo će u gorju postojati mala vjerojatnost za pojavu pokojeg pljuska s grmljavinom i to uglavnom u ponedjeljak.

Sunčano će prevladavati i na Jadranu. Puhat će u noći i ujutro bura, podno Velebita moguće i jaka, a sredinom dana i poslijepodne zapadni i sjeverozapadni vjetar, koji na otvorenome moru također ponegdje može biti jak. Bit će sve toplije te će sredinom tjedna nerijetko biti i vruće.

 

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *