IGOR LEGAZ NA LISTI DUBROVAČKOG SDP-a?

2777

Dubrovački su političari trenutno jako zauzeti vrbovanjem viđenijih osoba iz društvenog života Grada na svoje liste.  Kako se po Dubrovniku priča, na SDP-ovoj listi trebao bi se naći profesor Igor Legaz. SDP na ovim prostorima već duže vrijeme nema jačinu, pa je bilo i za očekivati kako će kandidate za gradske vijećnike potražiti izvan svojih redova.

Legaz bi mogao SDP-ovcima donijeti određen broj glasova, zbog njegove borbe za javno dobro. Pitali smo predsjednika dubrovačkog SDP-a Jadrana Barača je li informacija koju imamo točna.

-Ne mogu o tome dati komentar, u tijeku su posljednja usuglašavanja oko liste i koalicijskih partnera. Kada sve bude službeno, onda ćemo izvijestiti javnost.

Potom smo kontaktirali i Igora Legaza koji nam nije potvrdio, ali ni demantirao politički angažman na listi SDP-a. Kazao je kako se planira kandidirati za vijećnika u GV isključivo kao nepolitički kandidat.

-Namjera mi je da kao eventualni nepolitički vijećnik, budem predstavnik građana u GV, kako bi oni ishodili donošenje odluka od kapitalnog značaja za Dubrovnik, odnosno odluka koje su građanima važne za kvalitetniji život.  Moj program u eventualnoj kampanji, zasnivat će se na: zaštiti i obnovi kulturnih dobara, s posebnim naglaskom na kulu Ribarnice, Krstionicu i lužu na Ponti, ekologiji, s posebnim osvrtima na probleme učestalih istjecanja kanalizacije u more i izbor lokacije za komunalno smetlište, prostornim i urbanističkim planovima, očuvanju i održavanju pješačkih komunikacija, predanoj borbi za javne prostore, a osobito obalne.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *