Igralište u Mokošici postalo je mjesto na kojem se sastaju naša srca

158

Što napisati nakon osam dana malonogometnog turnira u Mokošici? Osam dana kojih je Mokošica nekako drugačije disala, drugačije postojala. Igralište u Malim kućicama postalo je mjesto na kojem se sastaju naša srca. Ekipe, suci, puno volontera, predivnih ljudi našega voljenoga grada. Prošle godine za udrugu za Downov sindrom DNŽ, ove godine za Dva skalina, igralo se, pjevalo, veselilo. Bili su to dani u kojima je bilo puno zagrljaja, a i pokoja suza, ona kad te emocija dirne ravno u dušu, pa ni ne znaš da si je pustio.

Turnir je to na kojem neka djeca pitaju novce za hamburger, pa taj novac ubace u kutiju za Dva skalina. Turnir je to na kojem djeca prepuštaju drugima golove, ne bi li im kolega iz ekipe osvojio nagradu za najboljeg strijelca. Turnir na kojem se golmani od deset godina bacaju namjerno na krivu stranu kako bi protivnička ekipa zabila gol i umanjila razliku.

Znate još kakav je to turnir bio? To je turnir na kojem je ekipa iz udruge Dva skalina odlučila ne igrati. Ne zato što nisu htjeli, nego zato što nisu mogli, jer su bili shrvani preranim odlaskom na svijet jedne cure, štićenice Dva skalina. Ta je ekipa svakako zaigrala na turniru jer je svaki ženski tim dao po jednu igračicu i igrale su- u spomen na Mihaelu.

To je turnir na kojem mlade nogometašice predavaju svoju medalju i diplomu za treće mjesto upravo udruzi Dva skalina. Turnir, na kojem su svi bili pobjednici. Kako možeš izgubiti na tom turniru, u takvoj igri, među takvim ljudima? Ovdje smo svi samo dobili.

Plesni studio Lazareti poklonio je publici, igračima i igračicama predivne tri plesne točke, a Marko Gospar Majkovica otpjevao pjesmu namijenjenu djeci s posebnim potrebama. Bogata lutrija, u kojoj je sudjelovao velik broj naših sugrađana, prodala se za 40 minuta. To je bio turnir na kojem su tate, muževi, braća i prijatelji odigrali revijalnu utakmicu. Turnir je završio puštanjem balona u zrak, a na svakom balonu pisalo je ime štićenika udruge Dva skalina.

Kiša je znala padati i prestajati prije početka. I nebo je bilo na našoj strani.

To je bio turnir za pamćenje i neka vam bude žao ako niste bili.

p.s. U kategoriji djece od 7-10 godina pobijedila je ekipa Libertas, druga je bila Opća opasnost, a treći su bili Vatreni. U kategoriji djece do 16 godina prvo mjesto odnijela je ekipa Mokošica, drugi su bili Gromobrani, a treći Drvosječe. Što se tiče žena, pobijedila je ekipa Sport caffe Balun, druge su ostale Žute pantere, a treće Dva skalina. Za najboljeg strijelca proglašen je Gabriel Kobasa, a titulu najboljeg golmana Martin Urban.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *