Imamo 47 postotni rast, uvodi se niz strogih mjera diljem zemlje: ‘Epidemija je zabrinjavajuća’

566

Imamo porast od 47 posto u odnosu na prošli tjedan, izvijestio je Krunoslav Capak.

“Imamo incideciju 448.2. Najmanje u Istri, 81. Najviše u Primorsko-goranskoj 1298”, rekao je.

Prema 14 dnevnoj stopi incidencije pali smo na 12. mjesto među zemljama Europske unije. Imamo 24,7 posto pozitivnih u ukupno testiranima.

“Epidemija je zabrinjavajuća. Mi smo danas donijeli četiri odluke na nacionalno i dvije na regionalnoj, u Šibensko-kninskoj i Splitsko dalmatinskoj. Oni su predložili posebne mjere”, rekao je Davor Božinović naveo je da se nove mjere uvode na prijedlog županijskih stožera.

“To je dobar pristup. Stožeri po županijama su puno aktivniji i fokusiraniji”, kaže Božinović te naveo da će najavljene mjere za Zagreb biti danas razmotrene i vjerojatno odobrene. 

“Također, produžuje se primjena za tri odluke na nacionalnoj razini. U odluci koja određuje okupljanja, ponovo je uvedena mjera zabrane treniranja u zatvorenim prostorima osim za vrhunske sportaše. To je ono što je bilo do 1.3. Ograničen je rad dječjih igraonica u zatvorenim prostorima”, naveo je Božinović.

“Donesena je odluka o privremenoj zabrani prelaska granice. Za ulazak će se priznavati i brzi antigenski testovi. Moći će se ući i s potvrdom o cijepljenju ili preboljenom covidu koja će vrijediti 180 dana”, naveo je.

IZVOR: poslovni.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *