Ina krenula s naplatom korištenja toaleta na autocesti

1472

Ina je na svojim benzinskim postajama na hrvatskim autocestama nedavno uvela plaćanje upotrebe toaleta, za što je potrebno izdvojiti četiri kune. Naplata toaleta na benzinskim crpkama na autocestama u Hrvatskoj novost je, a Ina, koja ima najviše benzinskih postaja na hrvatskim autocestama, njih 29, prva je naftna kompanija koja se odlučila na taj potez.

Osigurali vrhunsku uslugu

U Ini objašnjavaju da osiguravaju slobodno korištenje toaleta za sve vjerne kupce koji su članovi Ina Loyalty programa, kao i za one koji su ostvarili kupnju na Ininu maloprodajnom mjestu. Pravo na korištenje toaleta bez naplate, ističu, imaju i svi korisnici Ininih kartica, osobe s invaliditetom s valjanom potvrdom te mala djeca.

– Odluči li se kupac prvo koristiti toalet, a nije u jednoj od navedenih skupina te plati ulaz u iznosu od četiri kune, dobivenom potvrdom može ostvariti umanjenje iznosa računa prilikom sljedeće kupnje. Potvrda vrijedi 15 dana od datuma izdavanja na lokacijama Ine s naplatom toaleta i ne može se zamijeniti za gotovinu – objašnjavaju u Ini i dodaju da jedna potvrda vrijedi za minimalno jedan kupljeni artikl, a minimalan iznos kupnje mora odgovarati vrijednosti na potvrdi. Plaćanje je, navode, omogućeno kovanicama i bankovnim karticama.

– Kupac koji prvo obavi kupnju u Ininoj trgovini ili Fresh Corneru dobit će kupon uz koji može slobodno koristiti toalet – kažu u Ini. Iz te kompanije navode da im je cilj da ostanu prvi izbor kupaca u pokretu i stoga su unatrag nekoliko godina investirali znatna sredstva u razvoj maloprodajne mreže kako bi osigurali vrhunsku uslugu. Navode da su kao važan faktor zadovoljstva kupaca prepoznali potrebu unapređenja usluge korištenja toaleta. Kažu i da su programom modernizacije pokrenuli obnovu toaleta na svojim lokacijama na autocestama, s ciljem još ugodnijeg boravka te dodatnog unapređenja čistoće i zaštite zdravlja Ininih kupaca.

– Ina kontinuirano prati pozitivne svjetske trendove kada je riječ o ponuda i usluge, a naplata korištenja toaleta je već godinama praksa u zemljama Europske unije u okruženju – poručuju iz Ine.

Tifon pak, koji je u vlasništvu MOL-a (a koji je u suvlasništvu Ine), na svojim benzinskim postajama hrvatskim autocestama ne naplaćuje upotrebu WC-a.

Praksa u EU

– U Tifonu kontinuirano radimo na unapređenju kvalitete toaletnih prostora te povećanju ušteda resursa koristeći najnapredniju tehnologiju. Tako smo u toaletima na hrvatskim autocestama prepolovili potrošnju vode, za 40 posto smanjili potrošnju električne energije, a za čak 75 posto smanjili potrošnju papira – kažu u Tifonu koji ima devet benzinskih postajama na autocestama u Hrvatskoj.

U Petrolu, koji je preuzeo i benzinske crpke Croduxa pa ih sad ima ukupno 19, kažu da ne naplaćuju upotrebu toaleta svojim kupcima na benzinskim postajama na hrvatskim autocestama.

Iz Lukoila nam nisu odgovorili na upit o naplati WC-a. Inače, u zemljama EU već se provodi naplata toaleta, a cijena je između 0,50 i 0,70 eura. I na tamošnjim benzinskim postajama kupci dobivaju vrijednosne vaučere koji se mogu iskoristiti na blagajni.

U Hrvatskoj je Crodux na određenim lokacijama već instalirao naplatne aparate, što upućuje na to da će i ondje biti uvedena naplata toaleta.

vecernji.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *