Ines Tričković odala počast svom dundu Oliveru Dragojeviću

509

U petak, 31.07. na pijaci ispred crkve Sv. Josipa jazz koncertom Ines Tričković službeno je završena višednevna manifestacija sjećanja na Olivera Dragojevića „Trag u beskraju”. 

Prvi je put da se ova svjetski poznata i priznata Dubrovkinja s međunarodnom karijerom predstavila Veloj Luci pred mnogobrojnom publikom. Ines Tričković, Oliverova je nećakinja, što je manje poznat podatak budući da je svoju dvadesetogodišnju karijeru gradila u međunarodnim okvirima, pa je tako dobitnica Porina za najbolju izvedbu jazz skladbe s albuma ”Runjić in Blue” 2014. godine, a 2016. je nastupila u jednoj od najprestižnijih dvorana na svijetu – newyorškom Carnegie Hallu.

Devedesetminutni koncert svjetskih jazz klasika Ines je izvela s bendom u sastavu Hrvoje Galler na klaviru, Borko Rupena na bubnjevima te Zvonimir Šestak na kontrabasu. Radi se o izuzetnim glazbenicima koji su svoju karijeru, poput Ines, uglavnom gradili izvan granica svoje zemlje, nastupavši diljem svijeta. 

Ovo je za mene iznimno emotivan i težak, ali u isto vrijeme i sretan trenutak. Izabrala sam skladbe koje smo moj dundo i ja zajedno slušali, ponekad zajedno pjevali, za koje znam da ih je jako volio i uz svaku od ovih skladbi je povezana neka naša priča. Puno je utjecao na mene i svojom jednostavnošću i iskrenošću dao mi jedan od ponajboljih savjeta u životu kad sam mu rekla da želim pjevati jazz. Rekao je:“Mala, nema ti para od toga ovdje, moraš ići vani!“ i poslušala sam ga. Bilo bi ljepše da je tu, da me sluša, ali ne dvojim kako su sve ove moje emocije i ljubav večeras našle put do njega“ – izjavila je Ines na kraju koncerta.

Koncert je završio gromoglasnim pljeskom i publikom na nogama koja ju je pozvala na bis, za koji je odabrala za nju, najljepšu njegovu skladbu „Ti me vodi preko voda”.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *