IVAN VUKOVIĆ U PAKLU NAIROBIJA : “Dolje je sada vojska i puca se”

281

U TIJEKU je napad na luksuzni hotelski kompleks u Nairobiju. Čule su se dvije eksplozije i pucnjava, a odgovornost za napad je preuzela islamistička teroristička skupina al-Shabaab. Prema pisanju lokalnih medija i BBC-ja, poginula je najmanje jedna osoba, a više ih je ranjeno.

Nad kompleks se nadvio gust dim. Na mjestu događaja su vatrogasci i policija, a stigla je i protuteroristička brigada u blindiranom vozilu.

Index je u kontaktu s Ivanom Vukovićem iz Dubrovnika koji se upravo nalazi na krovu jednog hotela udaljenog 400 metara od mjesta napada.

Volonter u afričkom sirotištu

Ivan je volonter u Malom domu, sirotištu u afričkoj divljini koje vodi hrvatski misionar fra Miro Babić. Došao je u Nairobi s još dvojicom volontera iz Dubrovnika. Sutra bi trebao ići za Ruandu.

Ivan je sada zapeo u hotelu, s njegovi suputnici su u trenutku pisanja ovog članak na putu za aerodrom. Idu prema Hrvatskoj.

“Grad u kolapsu”

“Grad je u kolapsu. Četvero je mrtvih i 15 ranjenih. Inače, Westlands je kvart u kojemu su ambasade i shopping centri. Ovdje se nalaze uglavnom bijelci”, kaže Ivan. 

“Dok smo ručali, odjeknula je prva eksplozija kao auto-bomba. Onda su ušli u hotel i krenula je nasumična pucnjava. Dolje je sada vojska i puca se”, prepričava nam Ivan koji kaže kako je, nakon što je napad počeo, sjeo na motor i odvezao se prema hotelu.

“Ovdje sam bio i 2013. i te godine je bio napad na shopping centar Westgate od iste skupine. I onda masakr one djece, njih 150”, dodaje Ivan, podsjećajući na ubojstva djece od prije tri godine na Sveučilištu Garissa.

IZVOR: index.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *