Iz Zagreba je stigao na Lastovo raditi kao nastavnik. Općina ga tjera iz stana: ‘Razočaran sam’

506

Nakon diplome Kineziološkog fakulteta, Eugen Purgarić (27) iz Zagreba dobio je svoj prvi posao i otišao na Lastovo raditi kao nastavnik tjelesnog odgoja.

Potpisao je ugovor za jednogodišnji najam općinskog stana, a sada se žali kako ga Općina Lastovo bezrazložno tjera van. Iz Općine odgovaraju da mu nude sufinanciranje privatnog smještaja, a čak su ga prijavili sudu.

– Ja sam svjesno potpisao i neki u školi, poput ravnateljice, rekli su da se to može i produžiti. Vjerovao sam i nadao se da će se produžiti najam stana. Međutim oni su mi mjesec dana prije nego je trebao isteći rok od godine dana, poslali da moram iseliti iz tog stana – izjavio je Eugen za HRT.

Iz stana nije htio iseliti. S plaćom od 3600 kuna, jer radi na pola radnog vremena, ne može plaćati privatan najam stana. Žali se na loš odnos načelnice Općine i ravnateljice škole prema njemu i kaže da je razočaran.

– Nije u redu od njih da to rade. Načelnica teži da dođu mladi, da se poveća natalitet. S ovime ona pokazuje poruku – da svi odu s Lastova, da nitko ne dođe od mladih. Kako tjerate nekog mladog obrazovanog iz stana, a stanova ima napretek – rekao je.

Lastovska načelnica tvrdi da trenutno nema slobodnih općinskih stanova, a da se nastavniku nudi sufinanciranje privatnog smještaja, pa bi stan plaćao 300-tinjak kuna kao i dosad.

– Godinu dana je boravio u tom stanu. Ugovor je istekao. Mjesec dana prije isteka smo ga obavijestili da nećemo moći produžiti taj ugovor jer imamo potrebu djelatnika vrtića za tim stanovima te da potraži stan i da će imati subvenciju. On na to nije pristao – rekla je Anita Jančić Lešić, načelnica Općine Lastovo.

Purgarić tvrdi da ga je načelnica izbjegavala te da ga je pozvala na razgovor tek nakon što je dobio sudsku tužbu za iseljenje iz stana. Ona je pak rekla da ga je pozvala na sastanak, a da je on odbio.

24sata.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *