JADRAN BARAČ: Gradonačelnik nastavlja s obmanama

284

Priopćenje koje potpisuje Jadran Barač, predsjednik GO SDP Dubrovnik, prenosimo u cijelosti:

U opetovanom nedostatku argumenata i pokušajima zataškavanja afere koja je prodrmala cijelu državu, vladajući HDZ na čelu s Matom Frankovićem je jučer na sjednici GV imao neviđeni ispad u kojem se iživljavali i zloupotrijebili institut GV na način da su iskoristili vijećnička pitanja za direktan napad na mene kao člana gradskog vijeća, lažima i uvredama, a bez mogućnosti replike. Tim grubim izvrtanjem poslovnika, drugim riječima silovanjem demokracije i ispoljavanjem primitivnosti najniže razine, idu dalje pravim fašističkim metodama i s pozicije vlasti i u svom priopćenju otvoreno mi prijete otkazom. 

No jedno je bitno u svemu ovome, a to je afera “okrajak” koja evidentno motivira vladajuće da se tako ponašaju prema oporbi i dodatni je dokaz da je gradonačelnik debelo ugazio u nezakonje i pogodovanje. Gradonačelnik i dalje obmanjuje javnost vezano za svoje postupanje u vezi  pogodovanja sa zemljištem u Sv. Mihajlu. Za portal Net. Hr daje objašnjenje da je opunomoćio privatnog investitora za ishođenje dozvole sukladno Zakonu o prostornom uređenju, članak 165. Stavak 2. Ta odredba zakona govori o mogućnosti drugih osoba da budu investitori komunalne i druge infrastrukture ukoliko za to imaju suglasnost jedinice lokalne samouprave.
Gradonačelnik u ovom slučaju nije dao suglasnost Primorju Gradnji kao investitoru rekonstrukcije javnog puta, već samo punomoć da u ime Grada ishodi lokacijsku dozvolu. Primorje gradnja nije ovom punomoći postala investitor rekonstrukcije puta, a poznato je će mu i kome je poslužila  lokacijska dozvola. Samo da se odcijepi dio javnog dobra u korist Primorja gradnja. Prema tome, ovakvo pozivanje na odredbe Zakona o prostornom planiranju predstavlja novo manipuliranje od strane Gradonačelnika i prikrivanje njegovog pogodovanja u vezi odvajanja dijela javnog dobra i ustupanja tog dobra privatnom investitoru.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *