JADRANSKI LUKSUZNI HOTELI: Pristup dijelu plaže omogućen je svima, a namjera je da tako bude i ubuduće

2660

 

Kako smo jučer objavili članak pod nazivom Dubrovnik Palace pristup moru ograničio na VIP goste, Legaz udaljio zaposlenika! poslali smo upit na Jadranske luksuzne hotele. Pitali smo zašto Dubrovnik Palace zabranjuje građanima pa čak i dijelu svojih gostiju pristup ponti Petka i je li im poznato kako je Hrvatski sabor donio Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama te naglasio kako se ne smije zabranjivati ni sprječavati prolaz do mora te kako više ne postoji termin “hotelskih plaža”. Naveli smo i kako, ako je suditi prema komentarima naših sugrađana ova situacija nije trenutna, već se opetovano ponavlja već duži niz godina.

Nismo dobili konkretne odgovore na konkretna pitanja:

“Na plažu hotela Dubrovnik Palace na kupanje osim gostiju hotela dolaze i naši sugrađani. Samo postavljanje ležaljki na plaži radi se tako da se omogući  neometano kretanje te postavljanje ručnika, a osoblje koje je na raspolaganju svim posjetiteljima plaže osim pružanja usluge brine i za sigurnost na plaži. Pristup izdvojenom dijelu plaže je omogućen svima, a namjera je da tako bude i ubuduće.

Jadranski luksuzni hoteli kao društveno odgovorna kompanija sa sjedištem u Dubrovniku i kao jedan od najvećih poslodavaca u županiji s velikim brojem stalno zaposlenih djelatnika s dubrovačkog područja kontinuirano brine o lokalnoj zajednici kojoj i sami pripadaju.

Posebno bismo istaknuli našu potporu lokalnim sportskim klubovima te udrugama i događanjima od kojih su neki sastavni dio plaža ili nama poznatih kupališta, primjerice Vaterpolski klub Bellevue i Vaterpolski klub Cavtat, te Dančarski plivački maraton “Đuro Kolić”. Blisko surađujemo i s organizacijama kao što je Maritimo Recycling te i na taj način dajemo doprinos čišćem moru i plažama, a tu su i akcije čišćenja Diving Clean up Mljet, EKO Mljet i Konavle Vatrogasci clean up, kojima se rado odazovemo.

Bili smo i bit ćemo kompanija koja je duboko povezana s Gradom i okolicom, ostat ćemo obazrivi prema zajednici u kojoj djelujemo.”

Poslali smo novi upit jer nas je zanimalo tko i zbog čega zaključava vrata i tko je naložio zaposleniku hotela Dubrovnik Palace da zabrani prolaz?

“Kao što smo naveli u našem prethodnom odgovoru pristup izdvojenom dijelu plaže je već omogućen svima, a tako će biti i ubuduće. Na navedenu temu nemamo dodatnih komentara.”, odgovorili su iz JLH-a.

Ovu situaciju komentirao je i profesor Igor Legaz, predsjednik udruge Divlja liga vaterpolo te je snimio novi video, koji je nazvao Ponta Petka (win -win):

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *