JAVNA NABAVA Radovi na izgradnji ceste Most dr. Franja Tuđmana-Osojnik već u rujnu

398

Grad Dubrovnik je u petak, 6. srpnja pokrenuo postupak javne nabave za izvođenje radova na izgradnji ceste Most dr. Franja Tuđmana – Osojnik.
 

Projekt Most dr. Franja Tuđmana – Osojnik jedna je od najvažnijih investicija u prometnu infrastrukturu Grada Dubrovnika, a za koju je građevinska dozvola izdana 28. veljače. Za realizaciju ovog višeznačnog projekta Grada Dubrovnika u proračunu za 2018. godinu nosi sredstava u iznosu 24 milijuna kuna te dodatnih 6 milijuna kuna za usklađivanje imovinsko-pravnih odnosa.

Izgradnja navedene ceste nije važna samo u komunikacijskom smislu. Naime, povezivanjem Mosta dr. Franja Tuđmana s Osojnikom i Pobrežjem stvoreni su prvi preduvjeti za planiranje širenja stambene zone Grada Dubrovnika na ta prigradska područja, jer se izgradnjom ceste stvara i infrastruktura za urbanizaciju područja što uključuje i stanogradnju. Projekt je značajan i iz razloga što otvara mogućnosti za povezivanje Grada alternativnim koridorom prema Gornjim selima te dalje prema Primorju.

Kako je u dokumentaciji navedeno predviđeni rok početka izvođenja radova, a nakon uspješno provedenog postupka javne nabave, je rujan 2018. godine, dok je rok završetka čitavog projekta 18 mjeseci od dana uvođenja odabranog izvođača u posao.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *