Jedva se spasio zrakoplov Utah Jazza s Bogdanovićem: Naletio na jato ptica, prisilno su sletjeli

1097

Ni ne sluteći što ih čeka, hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović i suigrači ukrcali su se na let za Memphis, gdje su u četvrtak rano ujutro po hrvatskom vremenu (dva sata u noći) trebali igrati utakmicu NBA lige protiv Grizzliesa. No odmah nakon što je kompletna momčad Utah Jazza s igračima i osobljem poletjela, u 13.15 sati po njihovom vremenu, zrakoplov je naletio na jato ptica.

Znatno je oštećen. Nastala je drama u zraku i panika.

Pilot je odmah okrenuo zrakoplov i nekih 25 minuta kasnije ipak uspio sletjeti u zrakoplovnu luku Salt Lake Cityja. Prve fotografije iz zračne luke otkrile su nevjerojatna oštećenja na oplati, motorima, nosu zrakoplova…

Inače, oko 40 puta na dan zrakoplovi diljem SAD-a nalete na jata ptica, najčešće pri polijetanju i godišnja šteta na zrakoplovima zbog toga je preko 400 milijuna dolara, no samo u iznimnim slučajevima to prouzroči ovako ozbiljne probleme.

Bogdanović i suigrači trenutačno su najbolja momčadi NBA lige i vodeća na Zapadu s omjerom 35 pobjeda i 11 poraza. Prošli su zarazu korona virusom prošle sezone, prije “NBA-balona”, kad je centar Rudy Gobert zarazio praktički čitavu momčad, ne znajući da je Covid-pozitivan.

24sata.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *