Još danas uživajte u suncu i vedrini jer od sutra kreće nova promjena!

393

U nedjelju će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti obilje sunca, a temperatura će porasti na oko 21 °C. No, ujutro temperatura između -1 i 2 °C, pa je mjestimice moguć i slab mraz, ponajprije u Posavini, gdje može biti i sumaglice.

I u središnjoj Hrvatskoj oblaci će na nebu biti prava rijetkost, a danju će nas sunce ugrijati na oko 20 °C. Vjetar uglavnom slab, sredinom dana samo ponegdje umjeren sjeveroistočni. Jutro prohladno, pa je mjestimice moguć i slab mraz.

Mraza će ujutro biti i ponegdje po kotlinama gorske Hrvatske, gdje je moguća i kratkotrajna magla. Pokoji tanki, prozirni oblak prošarat će plavo nebo, a na sjevernom Jadranu vedrina i dnevna temperatura oko 20 °C. U noći i ujutro slaba do umjerena bura, a danju vjetar s mora, zapadni i sjeverozapadni.

I u Dalmaciji bura pa maestral, uz more malo do umjereno valovito, te sunčano – idealno za boravak na otvorenome. No pripazite – UV indeks – mjera jakosti sunčeva zraćenja je već umjeren. Najviša temperatura zraka od 19 do 22 °C, ali ujutro još u Sinju i okolici može biti i slabog mraza.

Podjednako toplo i na jugu Hrvatske, gdje će dan obilježiti vedrina. Duž obale vjetar većinom slab zapadni i jugozapadni, prema otvorenome moru umjeren sjeverozapadni.

Od ponedjeljka oblačnije, sredinom tjedna i kiša, na Jadranu jugo…

“I u ponedjeljak još na kopnu pretežno sunčano, uz dnevnu temperaturu oko 20 °C. Zatim sve više oblaka, a od sredine tjedna uz umjeren, ponegdje i jak jugoistočnjak mjestimice će biti i kiše, što će barem malo pomoći brojnim poljoprivrednicima. No kiša će biti češća u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije, a u istočnoj Hrvatskoj, gdje je manjak najveći, ponovno vrlo vjerojatno najmanje oborine.

Na Jadranu znatnija promjena vremena dolazi u srijedu, s jakim jugo i kišom, ponegdje moguće i obilnijom, praćenom grmljavinom te blagim padom dnevne temperature. Do tada pretežno sunčano i danju oko 20 °C, pri čemu će od utorka, uz jugo, jutarnja temperatura porasti.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković.

dnevno.hr

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *