JOŠ JEDAN TAKSI BEZOBRAZLUK: Parkirao na mjesto za osobna vozila i otišao piti kavu

209
Taksisti bi voljeli svoja prava, žale se na Uber jer im smeta konkurencija, a dok nije bilo Ubera  međusobno su se sukobljavali. No, nisu ni svjesni da svojim ponašanjem zapravo tražeći svoja prava, oduzimaju drugima njihova prava. Prisjetimo se samo nedavnog kaosa, kako su ga oni nazvali spontanog okupljanja kojim su blokirali najvažniju prometnicu. Odakle im ideja zatvoriti državnu cestu i napraviti prosvjed na njoj dok toliko ljudi ovisi o toj dionici ceste?
 
Ljuti i iznervirani čitatelj upravo zbog tih činjenica nam je poslao fotografiju taksista koji se jutros nonšalantno parkirao na mjesto za osobna vozila. Čitatelj je prvo promislio da nije čovjek izletio do pekare ili negdje pa samo nakratko tu parkirao, te je baš iz tog razloga napravio dva kruga po Uvali Lapad u razmaku od deset, petnaest minuta, međutim taksi vozilo i dalje je bilo na istom mjestu.
 
– Nije tajna također da pojedini taksisti parkiraju svugdje jer misle da mogu i imaju pravo, a pokušajte vi njima stati pet minuta na stajalište pa ćete vidjeti što znači biti divljak i neugodan. 
Da ne govorimo da gospoda taksisti još i biraju koga bi vozili pa bez obzira ako ste prvi u redu na Pilama na taxi stajalištu, oni će radije ukrcati strankinju s brdom kufera, a vas će totalno izignorirat. Ne daj Bože da ste pali, iz glave šiklja krv. Gdje ćeš takav u taksi, jesi lud ti? Pa čovjeku ćeš koji svoj posao obavlja pošteno, uprljat cijeli auto i sjedišta. O psima pogotovo onim malim što vam stane u torbu da ne govorimo. Izderu se na vas kako ste ih uopće mogli pitat može li pas u auto ili vas totalno izignorira i pravi se da vas niti vidi niti čuje – požalio nam se vidno iznervirani čitatelj kojemu je ova posljednja fotografija samo kap u moru neugodnih iskustava s dubrovačkim taksistima.
 
Bezobrazluku taksista nema granica, ali najbitnije da se oni bore za svoja prava. Svakim danom ih je sve više te je naprosto postalo nemoguće kontrolirati njihov broj. Ne može biti više taksista nego taxi stajališta, a pogotovo je nedopustivo čekati vožnju na parkingu za osobna vozila. Neki red ipak mora postojati, a uvesti ga mora nova gradska uprava.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *