Kako propješačiti od Iloka do Dubrovnika

252

Dubrovačke knjižnice su ovogodišnji ciklus “Putositnica utorkom” započele multimedijalnim predavanjem Nikole Horvata „104 dana na Croatian Long Distance Trailu – 2200 km od Iloka do Prevlake“ u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Autor je svojim novim pothvatom spojio sve krajeve Hrvatske, povezao sjever, jug, istok i zapad u jednu veliku pješačku rutu nazvanu Croatian Long Distance Trail. S noge na nogu prošao je preko 2200 kilometara, od Iloka do Prevlake, većim dijelom u društvu kolega hodača, ali dijelom samostalno.

Kroz fotografije i video snimke predstavio je rutu koju je podijelio u tri trase, koje je dodatno rascjepkao u tri dijela. Govorio je o ljepotama prirode, ljudskom nemaru za nju, dobrim ljudima koji su pomagali, kao i opasnostima koje takav put u Hrvatskoj donosi. Horvat je predstavio i svoju novu knjigu „Upoznaj Hrvatsku osobno: Teslin priručnik za hodače“.

Nikola Horvat, hrvatski „True Hiker” i zaljubljenik u hodanje, nakon što je 2016. godine uspješno prehodao Pacific Crest Trail dug 4300 kilometra, s grupom istomišljenika, zaljubljenika u prirodu i hodanje na duge pruge, osniva udrugu Long Distance Trail Hrvatska koja je marljivo radila na trasiranju onoga što će postati najduža i gotovo jedina dugoprugaška staza za hodanje u Hrvatskoj.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *