Kako su Dubrovkinju mislili nasamariti u jednoj ginekološkoj ordinaciji

356

Nakon redovitog odlaska ginekologu javila nam se čitateljica Mira koja je ostala zaprepaštena politikom koju vodi jedna ginekološka ordinacija u Dubrovniku. Naime, našoj čitateljici ginekologa je dodijelila država, točnije HZZO, a uz to ima i dopunsko osiguranje. No, nakon rutinskog pregleda te papa testa medicinska sestra zatražila je od nje 50 kuna. 

Zbunjena Mira pitala ju je kako je moguće da je dužna platiti ako joj je ginekolog dodijeljen od strane HZZO-a, a uz to ima dopunsko osiguranje na što joj je medicinska sestra odgovorila da je u redu ako nema novce uza se te da može donijeti sljedeći put. 

– Sva ta situacija bila mi je veoma sumnjiva te sam odlučila nazvati broj za korisnike HZZO-a. Pitala sam ih za svoj slučaj, a  operaterka mi je objasnila da nisam dužna ništa platiti za papa test, osim ako nisam upisana u privatnu ginekološku ordinaciju, što ovaj put nije slučaj. Čak i da nemate uplaćeno dopunsko osiguranje, u ovom slučaju vam vaš ginekolog nije smio ništa naplatiti za nalaze Papa testa, kazala mi je operaterka HZZO-a – priča Mira.

– Koliko novca dnevno doktor zaradi, ako ilegalno bez računa traži od svojih pacijenata 50 kuna zbog napravljenog papa testa? Ne znaju svi postavljati pitanja i izboriti se za sebe. Možda nekome zvuči smiješno, ali tih 50 kuna puno znači i naravno da ih neću dati nekome ako ne moram. Nisam sigurna hoću li dotičnu sestru prijaviti.

U stvari jedino loše u cijeloj situaciji je upravo ginekolog koji nema srama, već godinama bez računa mladim mamama, a i starijim gospođama iz džepa uzima 50 kuna i to bez računa što je potvrda da je to plaćanje neopravdano – zaključila je čitateljica Mira.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *