Kineski veleposlanik Qi Qianjin na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

165

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica za turizam, gospodarstvo i more Antonela Svilarić primili su danas Veleposlanika Kine u Hrvatskoj nj.e. Qi Qianjina. Prijemu je nazočio i direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miro Drašković.

 

”Povezuje nas jako čvrsta veza – Pelješki most, koji je odrađen u predviđenom roku i predstavlja lijepi simbol suradnje naše dvije zemlje”, rekao je u ovoj prigodi gradonačelnik Franković.

 

Osvrnuo se i na susret ”Kina + 16” koji je održan 2019. godine, kada je Dubrovnik ugostio i kineskog premijera, ali i na posljedice pandemije na turizam, s obzirom da je nekada značajan broj turista iz Kine potpuno izostao u prethodne tri godine. U tom je smislu gradonačelnik istaknuo potrebu za uvođenjem direktnih zračnih linija s Dubrovnikom i Zagrebom.

 

Veleposlanik Qi Qianjin kazao je kako se život u Kini nakon pandemije sada vraća u normalu te da je o mogućnostima uvođenja direktnih linija s Hrvatskom već razgovarao s hrvatskim veleposlanikom u Kini.

 

”Dubrovnik i Hrvatska vrlo su popularni u Kini, a tome doprinose i popularni filmovi i serije snimani ovdje, kao i nogometno prvenstvo”, kazao je kineski veleposlanik, ističući kako će ovo biti ”zlatna godina” za kineske turiste, s obzirom da se očekuje da će turistički putovati oko 150 milijuna Kineza.

 

Pelješki most također je istaknuo kao simbol prijateljstva dvije države, kao i njegov značaj za Dubrovnik, Pelješac i otoke.

 

Prijemu su prisustvovali i voditelj političkog sektora Kineskog veleposlanstva Zhao Chen i ataše Wu Dongxu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *