KLGB VLAHA MOZARE: Odmah krećemo u rješavanje egzistencijalnih pitanja koja su desetljećima na čekanju!

1114
Otvoreno pismo Kandidacijske liste grupe birača Vlaha Mozare, kandidata za načelnika Općine Dubrovačko primorje, prenosimo u cijelosti:
Znajte ovo! Ne čekamo prvi radni dan da se primimo posla – već smo pričali s brojnim mještanima i tražili rješenja, čitali studije, proučavali projekte. Dok naši financijski stručnjaci budu proučavali stvarno stanje u općini, mi ćemo odmah krenuti u rješavanje egzistencijalnih pitanja koja su desetljećima na čekanju – kao pitka voda! Voda je osnovno ljudsko pravo i neprihvatljivo je da generacije dolaze i odlaze ne dočekavši je.
Mnogi od vas će reći da su važni iskustvo i poznanstva, na što mi odgovaramo da upravo radi toga dolazi bolja budućnost za naše Primorje. Mi imamo iskustvo i odgovornost realnog sektora – sektora gdje 1 sat zastoja košta kao pola proračuna, gdje nema mjesta neodgovornosti i nenadležnosti – već problem treba bit riješen, brzo i efikasno. Mi u 7 dana možemo pohvatat barem osnovne stvati koje su godinama zanemarivane, a što je lako bilo rješivo da se samo obilazilo po mjestima i pričalo s ljudima. Upravo takvo iskustvo treba i pri EU fondovima kako bi se što brže i učinkovitije rješavali.
Sami projekti mogu biti bolji. Kad na postrojenju vrijednom kao 10 Lučinih Razdolja radite projekte i planiranja, snosite odgovornost za greške i previde. Zato nema olakog pristupa projektu – sve se planira, o svemu se razmišlja. Evo navest ću vam jedan primjer nedavno realiziranih projekata u Slanom: Komunalna riva. Svi vi koji ste prošetali rivom, odmah vidite sljedeće:
– Riva 21. stoljeća nema provedenu struju i vodu
– Barke se nemaju za što vezati
– Zašto potok ispod mosta nije očišćen prije nego se sagradio most, sad je prekasno za to
– Zašto su strujni kabeli van mosta, izloženi vremenu i mogućim oštećenjima.
– More je preplitko i nepravilno iskopano, a sad više nema pristupa za to. Kao osoba koja je radila na jaružarima znam koliko će koštati sad taj zahvat, a platit ćemo ga svi mi, dragi porezni obveznici!
To je samo jedan primjer kako projekt ne smije bit samo stavka na papiru već suradnja mještana i struke.
Zamislite samo, ako su ovo propusti na nekoliko metara rive, kakvi nas sutra propusti čekaju na projektu CGO Lučino Razdolje? Tko će odgovarati za to? Tko će snositi odgovornost kad ostanemo bez čiste vode, mora, svjetski poznatih kamenica. ..Neka se imenuje osoba koja će to riješiti, jer kad se katastrofa dogodi ona neće poznavati granice općine, županije… Tko je taj koji je spreman imenom i prezimenom jamčiti za to, umjesto slijegati ramenima i ne bit nadležan?
CGO Lučino Razdolje je projekt u kojem ćemo i sami imati priliku sudjelovati. Tu ćemo pokazati koliko smo odgovorni, koliko vrijedi sve ovo gore napisano.
Mogli bismo se dotaknuti brojnih drugih tema, ali ovaj tekst bi otišao u nedogled. Za sve vrijedi isto – postoji li bolji način za rješavanje problema i realizaciju projekata, a da to nije kombinacija mlade, školovane, energijom ispunjene ekipe te znanja i iskustva realnog sektora? Znate odgovor na to.
Izađite u nedjelju na izbore!
BIRAJ BEZ STRAHA, ZAOKRUŽI VLAHA!Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *