KNJIGOVOĐA RKHM DUBROVNIK: Naknade su isplaćivane igračima na njihove tekuće račune

1233

Kako je danas Dubrovnik INsider objavio priopćenje igrača i dijela uprave RKHM Dubrovnik, koji možete pročitati ovdje, reagirao je i knjigovođa ovog kluba, Đorđe Surjan, dipl.oec.

Nakon zaprimljenog maila, primili smo još jedan, dopredsjednika kluba Iva Dragića koji kaže kako ovaj demant šalju zbog lažnog i zlonamjernog informiranja javnosti.

Reakciju na našu objavu, knjigovođe RKHM Dubrovnik Đorđa Surjana, prenosimo u cijelosti:

U svakoj od navedenih godina evidentirani su troškovi stipendija i hranarina igračima kluba. Ti troškovi evidentirani su na knjigovodstvenom kontu „stipendije i hranarine igračima“. Te su naknade isplaćene sa žiro računa kluba pojedinačno na tekuće račune igrača, ovisno o raspoloživosti financijskih sredstava na žiro računu kluba, višekratno i neravnomjerno tijekom godine. Ovi rashodi iskazani su i u Izvještaju o financijskom poslovanju, koji je privitak Izvještaju o prihodima i rashodima (Obrazac PR-RAS-NPF) za svaku pojedinu godinu.

Isti podaci su iskazani u Izvještaju o prihodima i rashodima (Obrazac PR-RAS-NPF) za svaku pojedinu godinu, na poziciji 076 ili 081 ovisno o godini izvješća, i uključeni su u zbirne troškove iskazane na tim stavkama.

Istinitost ovih navoda lako se provjeri u knjigovodstvenoj evidenciji kluba gdje je vidljivo da su ovo isplate naknada igračima, a ne izmišljenim volonterima odnosno članovima povjerenstava i izvršnim tijelima kluba, kako ste naveli.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *