Književnost na Komardi: Marija Andrijašević

145
U petak 24. lipnja u 20:30 h sati ugostit ćemo jednu od najboljih naših spisateljica, kažu iz Art radionice Lazareti.
S Marijom Andrijašević razgovarat će Staša Aras. O procesu pisanja, nagradama, građi, glasu, politici, snalaženju, nesnalaženju, tranziciji, postranziciji, pisanju, pisanju, pisanju.
Marija Andrijašević (1984., Split) pjesnikinja i spisateljica. Diplomirala je komparativnu književnost i etnologiju i kulturnu antropologiju (2015.) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Za rukopis davide, svašta su mi radili nagrađena je Goranom za mlade pjesnike 2007. Prije i poslije
toga objavljivala je poeziju u kulturnim i književnim časopisima (Re, Quorum, Knjigomat, Poezija…). Poezija joj je uvrštena u suvremene pjesničke antologije (I u nebo i u niks, Hrvatska mlada lirika…) kao i u talijanski izbor poezije s Balkana Voci di donne della ex Jugoslavia. Povremeno je prevodila poeziju s engleskog govornog područja za Treći program hrvatskoga radija te intervjuirala spisateljice s Balkana za Voxfeminae.net. Poezija joj je prevođena na slovenski, talijanski, ukrajinski, engleski, švedski, poljski, rumunjski i njemački. Pohađala je i završila dvosemestralni program Centra za ženske studije u Zagrebu. U 2018. dobila je godišnju potporu Ministarstva kulture za prvi roman Zemlja bez sutona.
Bibliografija
– 2007., Davide, svašta su mi radili – zbirka pjesama
– 2021., Zemlja bez sutona – roman
Za roman zemlja bez sutona dobila je nedavno T portalovu nagradu
Razgovor ćemo prenositi online putem FB stranice Art radionice Lazareti @ARL.Dbk.
Književnost u Lazaretima u svome ljetnome izdanju Književnost na Komardi realizira se u sklopu književnih programa ARL pod nazivom Prilog, a kao dio porgramske cjeline Participacija / Protuotrov.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *