Književnost u Lazaretima: Razgovor s autorom / Dejan Koban

229

Na prvom ovogodišnjem književnom programu 19. veljače u 17 sati , predstavit ćemo slovenskog pjesnika Dejana Kobana. Dejan Koban boravi na Mljetu programu rezidencijalnog boravka za pisce “Odisejevo utočište”. A ovo je gostovanje nastavak suradnje “Odisejevim utočištem”.

Dejan Koban rodio se 1979. na Jesenicama. Do dvadesete godine je živio u Podnartu, malom selu kod Kranja, a srednju školu pohađao je u Ljubljani, gdje sada već dvadeset godina živi i radi kao montažer na nacionalnoj televiziji. Objavio je šest knjiga poezije, a bio je i urednik deset različitih zbirki i antologija. Svoje pjesme interpretira u bendu Nevemnevem. Utemeljio je i neformalnu umjetničku udrugu Ignor. Do sada je dobio jednu jedinu nagradu, za najbolju pjesmu, 2016. Dobio je titulu vitez poezije i 1,5 kg tešku željeznu ružu.

O suvremenom pjesništvu, prijevodima i putevima poezije, rezidenciji i stvaralaštvu, osobnim traganjima i trendovima razgovarat će Dejan Koban i Staša Aras.

Prostor ARL je organiziran u skladu s općim higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ , posjetiteljima je obvezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

Zbog ograničenog broja posjetitelja pjesničko predstavljanje možete pogledati i u prijenosu uživo na facebook stranici Art radionice Lazareti @ARL.Dbk u petak,19. veljače od 17 sati.

Programske aktivnosti ARL u podržavaju Grad Dubrovnik, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklada Kultura Nova.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *