Kolinda sve šokirala: ‘Ona ide sa mnom! Ide na Pantovčak!

335
Kad je sve obišla, predsjednica se ponovno vratila do Kikinog boksa, mazila je, a onda odlučnim glasom rekla: Ona ide sa mnom! Svi smo ostali zbunjeni, rekao je voditelj virovitičkog azila za 24sata.hr

Mlada labradorica Kika iz virovitičkog azila seli na Pantovčak! Kako 24sata.hr doznaje iz Ureda predsjednice, Kolinda Grabar Kitarović neplanirano je udomila psa.

– Bila je to ljubav na prvi pogled sa obje strane! Čim ju je predsjednica podragala, Kika se smirila i od nje se nije odvajala – kažu u predsjedničinom Uredu.

Potvrđuju da će Kika živjeti na Pantovčaku, kamo će stići kada se odrade sve potrebne procedure.

A Kiku, mješanku labradora, neodgovorni su vlasnici prije dva mjeseca ostavili uz cestu u Budrovcu Lukačkom. U virovitički azil stigla je 11. kolovoza. 

– Do jučer je bila odbačeno štene, a od danas postaje prvi pas Hrvatske. Znam da će zli jezici reći da je njezino udomljavanje jeftin populizam, ali vjerujte mi, bio sam tamo i svi smo ostali zbunjeni i začuđeni odlukom predsjednice, jer udomljavanje nitko nije očekivao- prepričava nam Dražen Majetić, veterinar ambulante za male životinje Feliks, koja već pet godina uspješno vodi virovitički azil.

Predsjednica je krenula u obilazak azila, te se zaustavila kraj prvog boksa u kojem je bila Kika.

– Pomazila ju je, raspitala se koliko je stara i otišla dalje u obilazak. Kad je sve obišla, ponovno se vratila do Kikinog boksa, mazila je, a onda odlučnim glasom rekla: Ona ide sa mnom! Ide na Pantovčak! Svi smo ostali zbunjeni, i njezin protokol i mi djelatnici azila. A što da vam kažem, do neba smo ponosni i čast nam je što je još jedan naš pas udomljen i to ne bilo gdje. Ovo je zaista kruna našeg rada na no-kill skloništu, koje zagovaramo od prvog dana – priznaje Majetić ističući da su Kolinda i Kika uistinu ‘kliknule’ na prvu.

Kika još mora obaviti i sterilizaciju, a nakon toga je zasigurno čeka lijep život na Pantovčaku.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *