Kreće rekonstrukcija skretanja za Bosanku

366

Grad Dubrovnik putem nadležnog Upravnog odjela za promet u subotu, 26. svibnja započinje interventne radove na rekonstrukciji raskrižja za Bosanku. Stoga će nerazvrstana cesta „Put za Bosanku“, od spoja sa državnom cestom D8 do raskrižja nerazvrstane ceste Put za Bosanku – LC 69049 Bosanka – Brgat, od subote, 26. svibnja od 5:30 sati biti zatvorena za sav promet.

Predmetno skretanje jedno je od najnesigurnijih raskrižja na gradskom području s čestim prometnim nesrećama te je upravo povećanje sigurnosti sudionika u prometu osnovni motiv ove žurne intervencije koja se provodi uz suglasnost nadležnih Hrvatskih cesta.

Predviđeno vrijeme trajanja radova je 10 dana, a u navedenom razdoblju promet za Bosanku odvijat će se obilazno preko državne ceste D 223 i naselja Gornji Brgat te obratno.

Promet „magistralom“ za sada će se odvijati obostrano. Ukoliko bude nužno u jednoj fazi radova zatvoriti jedan kolnički trak pritom će se voditi računa da se ti radovi odvijaju u noćnim satima, odnosno u razdobljima manjeg opterećenja prometa, kako bi isti što manje remetili redovno odvijanje prometa državnom cestom.

Mole se svi sudionici u prometu na pridržavanje privremene prometne regulacije postavljene uz kolnik ceste kao i za povećan oprez u prometu.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *