Krenula prva besplatna vožnja brodom u sklopu europskog projekta „Tourism Friendly Cities“

434

U sklopu projekta „Tourism Friendly Cities-URBACT“ kojeg provodi Dubrovačka razvojna agencija DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom, a u okviru pilot aktivnosti projekta Tourism Friendly Cities financiranog iz URBACT programa, danas je s polaskom u 7.30 iz stare gradske luke krenula po prvi put testna brodska linija za Gruž. Sjajna je to prilika za sve građane i posjetitelje stare gradske jezgre uživati u četrdesetminutnoj plovidbi, s prekrasnim pogledom na  Grad, uz iskrcaj ispred place u Gružu. 

Brod će voziti svaki petak i subotu (ovisno o vremenskim prilikama) sve do 4. rujna  prema slijedećem rasporedu: polazak iz Porta u 7:30, povratak iz gruške luke u 9:30., a prema zainteresiranosti i  povratnoj informaciji od  građana satnica prometovanja bit će prilagođena. 

Ovim putem želi se ispitati zainteresiranost građana i posjetitelja grada za  ovakvu pomorsku liniju javnog prijevoza  koja se u budućnosti planira električnim brodovima (projekt Električni brodski tramvaj), a sve u svrhu smanjenja prometnih gužvi te razvoja održivog turizma definiranog projektom Poštujmo grad.

Posebno na datume 31.7.2021 i 7.8.2021, uvest će se i popodnevna linija kako bi svi zainteresirani mogli uživati u manifestaciji „Ljeto u Gružu“. 

Pozivamo sve građane da iskoriste ovu priliku te izbjegnu prometne gužve  i ugodno se dovezu do Gruža.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *