Krenule pripreme za Dubrovački zimski festival

101

Na sastanku, kojeg je sa svim uključenim gradskim odjelima i ustanovama sazvala zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, razgovaralo se o predstojećem, petom Dubrovačkom zimskom festivalu, čiji je program već definiran i objavljen ranije ovog mjeseca.

U organizaciju Festivala i operativnu provedbu na terenu uključeni su gotovo svi gradski upravni odjeli, kao i institucije Grada Dubrovnika te će svatko od njih odraditi dio posla, sukladno vlastitom resoru. Uz glavni dio programa, koji je koncipiran i već predstavljen javnosti, gradske kulturne ustanove i udruge pripremaju i ostale programe, koji će također biti dio Zimskog festivala.

Programi će se odvijati na lokacijama kao i prošle godine, no ipak se uvode neke novosti, poput šatora u Mokošici, natkrivanja pozornica na Gundulićevoj poljani i u Uvali Lapad, gdje će biti smješteno i klizalište. Ponovno će voziti i vlakić, a posebna će se pozornost, kao i do sada, posvetiti djeci i programima za djecu.

Uz zadržavanje lani uvedenih dekorativnih elemenata, arhitektonski Studio Lacroma radi daljnje prijedloge za doradu dekoracija, a posebna će se pozornost posvetiti blagdanskom uređenju klizališta, cijelog područja Uvale Lapad , Pošte Lapad, Ulice sv. Dominika, Vrata od Ploča i Trga oružja, Široke i ostalih ulica. Također, kroz projekt ”24 izloga za 24 adventska dana”, posebna će se pažnja posvetiti i uređenju izloga na Stradunu.

Svakako, očekuju nas i poneka iznenađenja, o čemu više u narednim mjesecima…

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *