KULTURNI PROGRAM FESTIVALA NAJAVLJUJE GLAZBENO SCENSKI SPEKTAKL DRŽIĆ MEETS SHAKESPEARE

597

Hvalevrijedno priznanje stiglo je dubrovačkom Midsummer Scene festivalu. Plemićka obitelj Frankopan prepoznala je vrijednost jedinog dubrovačkog kulturnog festivala na engleskom jeziku te kroz svoje zaklade Headley Trust i Staples Trust podržala unapređenje njegovog jedinstvenog kulturnog programa.

Obitelj Frankopan pomaže cijelu lepezu umjetničkih projekata te stipendira vrijedne studente u inozemstvu, a jedan od njih je upravo producent te glumac u Snu Ivanjske noći koji se igra na Midsummer Scene festivalu, Filip Krenus. Hrvatski glumac koji živi i radi u Londonu Frankopanima je predstavio kulturnu ponudu Midsummer Scene festivala, a ona je posebno oduševila plemićkog potomka, povijesničara Petera Frankopana koji uz rad na sveučilištu Oxford, trenutno promovira svoj svjetski bestseler The Silk Roads: A New History of the World. Priznanje obitelji Frankopan prekrasan je poklon uoči održavanja glazbeno scenskog programa Držić meets Shakespeare koji u suradnji Midsummer Scene Festivala, Doma Marina Držića i Društva prijatelja dubrovačke starine očekuje 6. srpnja u 21.30 sati u palači Sponza. Glumci Filip Krenus, James Burton, Susan Hingley i Hannah Brackstone-Brown iz Sna Ivanjske noći igranim će scenama iz Dunda Maroja na engleskom jeziku proslaviti 450. obljetnicu smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića, a u pratnji ansambla za ranu glazbu – Plazarius.

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *