FOTO/ NIKŠA MATIĆ: Vi ste naše najveće blago! ODRŽANA DRAMSKA I GLAZBENA RADIONICA S DJECOM DOMA MARINA DRŽIĆA „Ljubav ga mori, a ljubav se njime ruga“

294

Dramska i glazbena radionica „Ljubav ga mori, a ljubav se njime ruga“ pod mentorstvom prof. glazbe i kazališne skladateljice Paole Dražić Zekić, akademskog glumca Hrvoja Sebastijana i prof. glazbe Sanje Dražić održala se sinoć u prepunoj Luži.

Dom Marina Držića posebnu pozornost posvećuje posebnu pažnju posvećuje pedagoškoj djelatnosti Prvenstveni cilj radionica Doma Marina Držića je da se u svrhu poticanja kreativnosti mladih ljudi te znatiželje i potrebe za stjecanjem novih znanja dočara život renesansnog Dubrovnika, a posebice da im pobudimo zanimanje za život i djelo najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.

Polaznici dramske radionice, njih dvadeset šestero, su proučavali odlomke iz Držićevih djela i načine na koji Držićevi likovi pate zbog ljubavi. Kakva ljubav muči Kamila, kakva pak starca Skupa? Kako pati Miljenko, kako Satir, a kako Bokčilo? Polaznici glazbene radionice, njih desetero, su pjevanjem i sviranjem različitih instrumenata dočarali glazbu iz Držićevog doba.

“Bila je to predivna večer u prepunoj Luži povodom predstavljanja dramske i glazbene radionica s djecom Doma Marina Držića “Ljubav ga mori a ljubav se njime ruga”. Hvala svima koji su nam bili potpora kako bi se uspješno realizirale radionice, hvala Kinematografi na ustupanju prostora Luže, mentorima radionica Paola Zekić, Hrvoje Sebastijan i Sanji Dražić, kao i svim djelatnicima Doma Marina Držića. Nadasve hvala bakama, djedovima, roditeljima i djeci ovog Grada, polaznicima ovogodišnjih radionica što ste vrijedno i marljivo učili o renesansnom Dubrovniku i našem i Vašem Marinu Držiću Vidri i proučavali odlomke iz Držićevih djela i načine na koji Držićevi likovi pate zbog ljubavi. Vi ste naše najveće blago!!!” kazao je Nikša Matić, ravnatelj Doma Marina Držića.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *