Luciću politički dani odbrojani

448
HDZ-OVAC STAROG KOVA Lucić je jedan od onih koji moć crpe u izvrsnim vezama u lokalnoj sredini, stranci donose glasove, godinama su na funkciji i spremni su se obračunati sa svakim tko im dirne u leglo

HDZ šuti, a kako neslužbeno doznajemo, vjerojatno će i nastaviti šutjeti o seks skandalu svog zastupnika Franje Lucića.

Prevladava mišljenje da je njegova privatna stvar ima li ljubavnicu ili ne, ali u stranci su itekako svjesni štete koju im Lucić nanosi. A kada bi šteta bila samo na tome da je imao izvanbračnu aferu iako se predstavlja kao veliki vjernik, katolik i tradicionalist, mogli bi biti presretni.

Kada bi stranke izbacivale licemjere i one s ljubavnicama iz članstva, ostali bi bez pola svog političkog korpusa. Dok je Jadranka Kosor vodila stranku, znala je u par navrata naglasiti hipokriziju svojih muških kolega jer se predstavljaju kao oni koji čuvaju obitelj, a redom imaju uz supruge i mlađahne prijateljice. Kosor je otišla, a u HDZ-u je to javna tajna. I tako će i ostati. 

Laž druga, a obrana postojana

Ono što je nevjerojatno u ovom posljednjem slučaju je Lucićeva obrana koja je jednaka kao i svaki puta kada bi uhvatilo u nekom skandalu. On tvrdi da je sve smontirano i da se uopće ne radi o njemu.

Da se posuo pepelom, ispričao, još bi i ispao faca. Možemo misliti što želimo, ali ljudi u Hrvatskoj su to spremni prihvatiti. Još bi mu i narastao rejting – otvoreno kaže sugovornik koji poznaje Lucića.

Ali Lucić je onaj HDZ-ovac starog kova kojih se Andrej Plenković, doduše izuzetno polako, pokušava riješiti. Svoju moć crpe u izvrsnim vezama u svojoj lokalnoj sredini, u ovom slučaju Požeško-slavonskoj županiji. Stranci donose glasove, godinama su na funkciji i spremni su se obračunati sa svakim tko im dirne u leno. Oni su navikli prolaziti nekažnjeno, a pokušati se izvući neistinom im je modus operandi.

Tako je Lucić tvrdio i da nije autentična snimka u kojoj nudi novac novinaru Dragi Hedlu samo da ne piše o njegovim tvrtkama. USKOK i sud nakon istrage, nisu mu povjerovali.

Više pročitajte na 24sata.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *