Mađarska windsurfing reprezentacija na pripremama za Olimpijadu u Vignju

485

U Vignju na jugozapadnom dijelu poluotoka Pelješca mađarska windsurfing reprezentacija priprema se za Olimpijske igre u Tokiju. Na svojim uskršnjim pripremama nalazi se trenutno petnaest reprezentativaca Mađarske, a njih dvoje nastupit će na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Razgovarali smo sa glavnim trenerom Lorandom Utassyem i reprezentativkom Sarom Cholnoky. Sara je prvi put još kao djevojčica boravila u Vignju prije petnaest godina, a trener Lorand dolazi u Viganj još od 80tih godina. Kako kažu izbor Vignja za pripreme je bio jednostavan, relativno je blizu i s obzirom na geografski položaj možete biti sigurni da će vjetra biti. Unatoč pandemiji ovdje se osjećamo sigurno, trenutno nema velikih gužvi, tako da se možemo koncentrirati isključivo na pripreme.

Mađarske reprezentativce posjetio je i predstavnik Turističke zajednice Općine Orebić koji im je zaželio sreću na olimpijadi te ih razveselio prigodnim proizvodima pelješkog kraja.

Iako Viganj broji svega tristotinjak stanovnika, već duže je vremena poznat kao mjesto za ljubitelje adrenalinskih sportova. U Vignju se na svakom koraku osjeti sportski duh, vjetar je idealan, puše gotovo svakodnevno, najčešće je to maestral koji je izuzetno pogodan za wind i kitesurfing.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *