MAMA TROJE ŠKOLARACA: Voljela bih da se nastavi online nastava jer je zdravlje djece najvažnije

161

Mail jedne zabrinute dubrovačke mame (podaci poznati redakciji) zbog početka nove školske godine i situacije uzrokovane koronavirusom prenosimo u cijelosti:

Majka sam troje školaraca, imam djecu u trećem i šestom razredu i drugom srednje. Ovim putem htjela bih iznijeti svoje iskustvo online škole, kao i zabrinutost zbog skorog početka školske godine.

Uglavnom, ljudi smo i na sve se brzo naviknemo, pa smo se navikli i na online školu. Taj oblik učenja po meni nije nimalo dobar, jer roditelji preuzimaju funkciju profesora, djeca (bar moja) ne uče, već samo pišu i šalju domaće radove (a da ne govorim koliko smo suprug i ja u tome sudjelovali, jer djeci nije bio dovoljan samo link od deset minuta kako bi shvatili i naučili). Školski tableti nisu nimalo funkcionalni, a bilo je profesora koji su tražili izuzetnu sliku, pravilno okrenutu, pa se moralo desetak puta slikati kako bi dijete dobilo like (profesor/ica nisu imali kad ni pročitati domaći uradak, ali bitno da im je slika pravilno okrenuta, što smatram sramotnim). Škola na trećem programu, totalno ludilo u kući….tražili su da se sve zapiše s datumom, natuknice…klikaj i šalji….a za to je bilo ravno pet minuta vremena da ne bi prepisali od nekoga. Koliko se sjećam, repriza je bila u popodnevnim satima, pa sam djeci govorila da pogledaju poslijepodne, ali upute učitelja i profesora su bile drugačije. Međutim, eto svi zajedno smo dogurali do kraja.

Uskoro kreće nova školska godina, a kako sam shvatila postoje tri moguća scenarija. Sve mi je jasno osim mješovitog. Troje djece mi je u školi (naravno da nisam jedina), a slušajuci ministra on ne bi zatvarao škole osim u slučaju da se u razredu pojavi COVID-19, pa bi tu djecu poslali kući petnaest dana te da prate nastavu online. Što je u tom slučaju s roditeljima, braćom, sestrama….svi ćemo u samoizolaciju??? I tako možemo nekoliko puta… Na kraju sam došla do zaključka kako bi bilo bolje nastaviti online, jer sve se ionako stigne, zdravlje djece i nas je najvažnije. Epidemiolozi, stožeri….nisu sigurni…ograđuju se…neće preuzeti odgovornost. Zar će opet roditelji za bilo koju odluku biti odgovorni?

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *