MARKO POTREBICA: ‘Projekt studentskog doma ide dalje, gradnja kreće krajem godine’

340

Nakon smjene vlasti, pojedini projekti nakratko su stavljeni na čekanje poput groblja Dubac, odlagališta smeća na Grabovici i  pročistača za vodu. Jedan od važnijih projekata koji je bio u pripremnoj fazi  bila je izgradnja studentskog doma u Dubrovniku. Ukupna vrijednost projekta je 201.122.675,00 kuna, a bespovratna sredstva iz Europske unije dodijeljena su u iznosu od 150.900.000,00 kuna. Što se u međuvremenu dogodilo s projektom i radi li se na tome da se krene u njegovu realizaciju, upitali smo predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebicu.

– Projekt Kompleksa studentskoga doma Sveučilišta u Dubrovniku nije stao. Nakon što smo poništili natječaj o izboru izvođača, napravili smo izmjenjenu dokumentaciju sukladno promjenama Zakona o javnoj nabavi i tu smo dokumentaciju u ponedjeljak uputili u Središnju agenciju za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) – kazao je Potrebica dodavši kako će nakon što oni provjere i odobre dokumentaciju, za nekih desetak dana biti raspisan novi natječaj za izvođača radova.

– Vjerujemo da bismo sami postupak izgradnje doma, ako ne bude žalbi, mogli očekivati u listopadu ili studenom ove godine. Projekt nije ugrožen, projekt ide dalje – naglasio je Potrebica. Izgradnjom studentskog doma osigurat će se odgovarajući standard za više od 500 studenata iz Dubrovačko-neretvanske županije koji ne žive u Dubrovniku.

Podsjetimo, Sukladno Sporazumu za potrebe sufinanciranja izgradnje kompleksa studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku, Grad Dubrovnik je u Proračunu za 2017. godinu dužan bio osigurati 11,864.700,00 kuna, a za 2018. preostali iznos od 16.443.050,00 kuna, što sveukupno čini ukupni iznosi sufinanciranja od 30 milijuna kuna. Vlast se promijenila, natječaj je poništen, sad je samo pitanje tko će biti idući izvođač radova koji će napokon krenuti graditi ovaj neizmjerno važan projekt za sve buduće i sadašnje naraštaje mladih, kojima smještaj predstavlja sve veći i veći problem u gradu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *