MARKO POTREBICA: Žao mi je što je izašao iz stranke, ali Ivan Penava je moj prijatelj i to se nikad neće promijeniti

76

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica u veljači ove godine prikupljao je potpise za kandidaturu Ivana Penave za zamjenika predsjednika HDZ-a na unutarstranačkim izborima. Potrebica je tada dao izjavu za lokalni portal i između ostalog kazao: “Podržat ću one za koje sam uvjeren da mogu donijeti dobar rezultat HDZ-u, a Penava je jedan od njih.”

Jučer je Ivan Penava, kako je poznato, izašao iz stranke, naglasivši kako je to za njih težak i emotivan trenutak. Vukovarski gradonačelnik je istaknuo kako je HDZ odlučio nastaviti sramotnu šutnju, okrenuo leđa Vukovaru i pregazio vrijednosti žrtava. Rekao je između ostalog, kako je Vukovar grad heroja i kako je dužnost svih nas ostati uspravan zbog njih i generacija koje dolaze, dok HDZ želi da se te teme prepuste zaboravu.

Pitali smo Marka Potrebicu što misli o Penavinom izlasku iz stranke.

– Žao mi je što je Penava napustio HDZ, bio je jedan od prepoznatljivijih političara u stranci i iskreno je progovarao o temama koje tište hrvatski narod posebno stanovnike Grada Vukovara. Ivan i ja smo prijatelji i vežu nas neke stvari i izvan politike i to se neće promijeniti. Smatram kako je kroz HDZ i dalje trebao promovirati vrijednosti u koje vjeruje. Ne znam kako bih se ponašao na njegovom mjestu vukovarskog gradonačelnika, ali mislim kako se stvari rješavaju unutar stranke jer su unutarstranački izbori iza nas. Želim mu svakako svu sreću u daljnjem radu.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *