Mato Franković i Pero Vićan u drugom krugu izbora za gradonačelnika Dubrovnika

1120

Nakon mrtve utrke između Andra Vlahušića i Pera Vićana, drugi krug s Matom Frankovićem uspio je izboriti Pero Vićan koji je u drugi krug ušao s 51 glasom više od Vlahušića.

Mato Franković u prvom krugu osvojio je 7.301 glas ili 36,87 %, a Pero Vićan 2.682 glasa ili 13,54%

-Želim se zahvaliti svima koji su u velikom broju izašli na izbore, posebno svima koji su mi dali povjerenje. Zahvaljujem se sugrađanima, radimo i radit ćemo predano i iduće četiri godine – izjavio je kandidat HDZ-a Mato Franković nakon rezultata DIP-a u 22:45.

-Cijelu kampanju sam govorio da će brojni kandidati imati sličan broj glasova, gotovo svaki od njih je mogao u drugi krug, ali najveće iznenađenje za nas je Ivica Roko za Gradsko vijeće koji ima dva vijećnika, HNS je potpuno razočarao s jednim vijećnikom.

-Borba Vićana i mene u drugom krugu bit će poštena, bez podmetanja, to od njega ne bih ni očekivao. Neću se natjecati za treći mandat. – kazao je Franković.

-To što Vlahušić nije u drugom krugu to je jasna poruka javnosti, građana. Činjenica da možda imaju jedan ili nijedan mandat sve govori. Naši sugrađani itekako gledaju, prate i pamte – zaključio je Franković.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *