Mato Franković jedini s hrvatskog juga kandidiran za Osobu godine u izboru portala DalmacijaPlus

443

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković jedini je s juga Hrvatske nominiran za Osobu godine prema izboru čitatelja dalmatinskog regionalnog portala DalmacijaPlus. Glasovati za njega ili možda nekog drugog možete OVDJE.

Među aktivistima za čistu rijeku Cetinu, borca protiv poreza na nekretnine, djecu oboljele od spinalne mišićne atrofije, neke gradonačelnike našlo se i ime gradonačelnika grada Dubrovnika Mata Frankovića.

– Nedugo nakon stupanja na dužnost dubrovačkog gradonačelnika Mato Franković suočio se s problemima nefunkcionalne gradske uprave i još većim problemima u dubrovačkim komunalnim društvima koji dosežu u pojedinim segmentima velike razmjere korupcije. Podsjetimo, od Ministarstva financija zatražio je inspekcijski nadzor nad poslovanjem žičare, o čemu je obavijestio i DORH. Treba podsjetiti i da je dubrovački gradonačelnik poslao jasnu poruku našim susjedima kada se odbio fotografirati sa zamjenikom načelnika Trebinja Mirkom Ćurićem prigodom otvaranja graničnog prijelaza Ivanica kazavši da Dubrovnik nikada neće uspostaviti suradnju s Trebinjem dok ne uslijedi isprika za ratna razaranja. Na sam Dan Dubrovačkih branitelja Franković je ponovno iznenadio i to izjavom da na takve dane političari trebaju šutiti što je izazvalo pohvale u javnosti – navodi se u obrazloženju kandidature dubrovačkog gradonačelnika za Osobu godine.

– Dubrovački gradonačelnik konstantnim upiranjem ubrzava radove na pročistaču za vodu te je jedini gradonačelnik u Hrvatskoj koji je u proračunu osigurao 3,4 milijuna kuna za povećanje plaća vatrogascima i jedini gradonačelnik grada u Hrvatskoj čije će žurne službe i gradske tvrtke sasvim neometano komunicirati i u kriznim situacijama. Nije zanemarivo i da se Franković izborio i za prijenos suvlasničkog dijela Republike Hrvatske nad ljetnikovcem Bunić – Kaboga na Grad Dubrovnika te što se zauzeo i za uređenje i nabavku kućica za pse u azilu na Žarkovici.

Time je (za razliku od ostalih do sada) dokazao da želi osigurati napuštenim životinjama što bolje uvjete smještaja i skrbi do izgradnje gradskog skloništa za životinje – stoji dalje u obrazloženju portala Dalmacija Plus.

Glasovati za dubrovačkog gradonačelnika i Osobu godine možete do 02. siječnja na OVOM linku.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *