MATO FRANKOVIĆ O SKALINIMA U MOKOŠICI: Župa je tražila pristup osobama s invaliditetom!

2125

Na današnjoj konferenciji za medije potpisan je ugovor za izvođenje radova i stručni nadzor za projekt „Rekonstrukcija (dogradnja i nadogradnja) Hotela Gruž u dom za starije i nemoćne osobe tipa hotel“, čijom realizacijom će Dubrovnik dobiti novo mjesto za smještaj 48 umirovljenika. Nakon potpisivanja ugovora, dubrovački gradonačelnik odgovarao je na pitanja novinara. Na red je došla i tema skalina u Mokošici, o čemu je prvi pisao naš portal, a što možete pročitati ovdje.

-Meni je svejedno hoće li bit skalini u Mokošici ili neće. Međutim, morate znati kako je Župa u Mokošici poslala zahtjev Gradu Dubrovniku da se omogući pristup prilaska crkvi osobama s invaliditetom. Je li to znači da u budućnosti da bi mi tamo gdje bi trebali omogućiti prilaz takvim osobama i trebamo rušiti barijere, da ih više nećemo rušiti? Je li to vaš stav? Kako će osoba u invalidskim kolicima doći do crkve u Mokošici? Hoćete da vam ja rečem, tamo živim? Ići će skroz okolo naokolo pa će doć do crkve pa će napravit nekih 340 ili 500 metara. Dakle, ako se bude inzistiralo  od istih onih koji su tražili da napravimo rampu, da vratimo skaline, nema problema. Vjerujte mi, nikada u životu ne znate što vam se može dogoditi. Da se ovo radi, da se nekome onemogućava doći do nekog objekta, mene to čini tužnim. Možda vas to veseli? Vas ili te ljude koji su nezadovoljni? Ako žele skaline, vratit će im se skalini! Neka Župa pošalje zahtjev i nema problema. Hoću li ja kao čovjek biti zadovoljan i sretan? Ne, neću bit ću krajnje tužan, jer smatram da osobama s invaliditetom treba dizati standard i pružati mogućnost pristupa svim sakralnim i javnim ustanovama, a tu smo kao društvo izgleda ponovo pali, kazao je ovom prigodom gradonačelnik Mato Franković.

Na naše dodatno novinarsko pitanje, gradonačelnik je odgovorio kako se ništa posebno svećeniku nije napravilo, što već nije postojalo.

-Ne mogu vjerovati da bi uopće svećenik tamo išao automobilom, jer ima osiguran parking u prostoru klaustra crkve. To bi mi bilo jako, jako čudno.

Gradonačelnik je također kazao kako se nije mogla napraviti rampa koja odgovara standardima, a da skalini ostanu jer bi od njih ostalo jako malo. Ali, ako želite tako, dodao je, napravit ćemo!

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *