“Milanović i/ili Plenković? Nema razlike.”

308
Na trenutno političku situaciju u zemlji i predstojeće parlamentarne izbore komentirao je i Stipo Mlinarić Ćipe, nositelj liste Domovinskog pokreta u 10. izbornoj jedinici.
Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:
Andrej Plenković i Zoran Milanović potječu iz istih ideoloških i društvenih krugova. Svoj uspon na društvenoj ljestvici mogu zahvaliti roditeljima koji su im osigurali ulazak u svijet diplomacije s najboljih mogućih startnih pozicija. I sve to dok je Hrvatska krvarila od Vukovara do Dubrovnika.
Mediji će vam ovih dana predstavljati izbor između Milanovića i Plenkovića kao jedini izbor koji stoji ispred Hrvata. No, prava je istina kako između njih nema razlike. Birajući prvog izabrali ste i drugog, birajući drugog izabrali ste i prvog. Birate sustav koji već osamdeset godina drži Hrvatsku okovanu na svim razinama.
I jedan i drugi će se ovih dana pozivati na Franju Tuđmana. Prava je istina da su i jedan i drugi u mladosti s prezirom odbacivali njegovu politiku, a svojim su političkim djelovanjem poništavali sve što je Tuđman gradio. Birajući Milanovića i Plenkovića birate negativan odnos prema Domovinskom ratu i HOS-u, odbacujete sjećanje na Bleiburg, birate pravosuđe prožeto jugoslavenskim tužiteljima i sucima, birate gospodarstvo kojim upravljaju tajkuni iz vremena komunizma, birate medije kojima se upravlja iz Beograda!
Stoga, nemojte pristati na dobro smišljenu podvalu da birate između dvije politike. Odabirući između Milanovića i Plenkovića birate isti klan. Domovinski pokret nudi Hrvatskoj nadu za napredak u svim aspektima društva, od ekonomije do ideologije, sa srčanom predanošću ljudi koji svoj životni put nisu gradili iz zrinjevačkih hodnika nego u hladnim rovovima na braniku Domovine.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *