MINISTARSTVO ZBOG BUDUĆE ZGRADE U ULICI OD IZVORA TRAŽI OČITOVANJE DRŽAVNOG INSPEKTORATA I GRADA DUBROVNIKA!

1913

O izgradnji stambeno-poslovne zgrade u Ulici od izvora u Mokošici pisali smo u više navrata, a o istoj se raspravljalo i na jednoj od sjednica Gradskog vijeća.

– Evo ovdje se ispred nas gradi još jedna stambena zgrada! I to na četiri kata, koja će uključivati stanove i poslovne prostore., počinju priču Mokošani iz prvih zgrada POS-a. Stanari zgrada na adresi Od izvora 26 i 28 se pitaju tko je takvu gradnju uopće dozvolio, bunili su se stanari susjednih zgrada još u listopadu 2020.

Zgradu ispred zgrade, koja im zaklanja pogled, na zbilja pomalo neobičnom mjestu grade Cvijeta nekretnine. Kako su nam kazali stanari, prilikom velikih kiša ove zime urušio se i ogradni zid.

Ogorčeni stanari zgrada u ulici Od izvora 28 poslali su nam i dopis Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koji je potpisao ministar Darko Horvat. Ministarstvo je slučaj proslijedilo na Državni inspektorat, a u dopisu između ostalog stoji kako je “Grad Dubrovnik, Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje izdao građevinsku dozvolu za građenje po zahtjevu investitora Cvijeta nekretnine d.o.o. Međutim, ovo Ministarstvo je uvidom u sustav eDozvole utvrdilo da je navedeni Upravni odjel po zahtjevu investitora donio Rješenje od 5. rujna 2019., kojim je odbijen zahtjev navedenog investitora za izdavanje građevinske dozvole za gradnju srednje stambeno-poslovne građevine!”

Ministarstvo je slučaj uputilo na Državni inspektorat i traži od Grada Dubrovnika da se očituje u roku od pet dana!

-Ovdje se radi o velikoj muljaži, nećemo stati na ovome! Pitamo se što je obećano investitoru! Uzimali su uzorke tla nedavno, zar to nije trebalo biti učinjeno prije dvadeset dana?! , kažu nam stanari susjedne zgrade koji će zbog ovoga uzeti i odvjetnika.

Na tabli na gradilištu stoji kako je građevinska dozvola izdana 23. rujna 2020. i pravomoćna od 06. studenog 2020., pa stanarima, a očito i Ministarstvu nije jasno kako tog podatka nema u eDozvoli.

Inače, Cvijeta nekretnine d.o.o. već oglašavaju prodaju ovih stanova, a cijena po kvadratu dostupna je na upit.

Upite smo poslali i firmi Cvijeta nekretnine d.o.o. kao i Gradu Dubrovniku i njihove odgovore ćemo objaviti naknadno.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *