MLADA DUBROVKINJA POZIVA U GRUŠKU LUKU Ne zaboravimo sedam izgubljenih života

600

Mlada Dubrovkinja Marijana Kohn Dedović pozvala je Dubrovčane na obilježavanje godišnjice tragedije koja se dogodila prije dvije godine, 25.travnja 2017. u Koločepskom kanalu. U pomorskoj nesreći život je izgubilo pet osoba, dok se dvije još vode kao nestale. Podsjetimo, brod Danče sudario se s gumenjakom koji je sa Šipana prevozio devet ljudi. U nesreći su poginuli Alen Perišić, Jele Kobaš i sin joj Daniel, Marina Vuletić i Berislav Bandur, dok se Bojan Stoiljković i Tomislav Belak još vode kao nestali.

Marijaninu objavu na društvenoj mreži Facebook, prenosimo u cijelosti: 

Dragi prijatelji,poznanici,facebook prijatelji i pratitelji.

Ovim putem Vam se obraćam kao vaša prijateljica, sugrađanka, predsjednica udruge koja predstavlja kulturu i umjetnost, poznanica i sve što dolazi sa tim, te vas molim za trenutak pažnje.
Uz sva ostala zbivanja u Dubrovniku, Hrvatskoj, stradanja, nesreća, ubojstava, nasilja kao loše, te humanitarnih akcija i dobrih djela, međusobne pomoći i ostaloga,  smatram da postoji još jedna stvar koju je grad Dubrovnik “zaboravio”, a možda čak i zajedno sa njegovim građanima.
Naime, 25.04. je godišnjica najgore, najbrutalnije, najtužnije i najokrutnije pomorske nesreće u bližoj povijesti Dubrovnika, od poznate Aurore.
Toga dana,točnije,te krvave noći svoje živote ugrozilo je 9 ljudi, slovima DEVETORO ljudi, a život izgubilo njih 7, čitajte SEDAM.
Dva broda su se te krvave noći sudarila, nevini životi izgubljeni su na moru, njih 7 svoj život je izgubilo u moru, na najgori mogući način,a neki od njih nikada nisu nađeni.
Njima nitko neće napraviti spomen ploču, nitko im neće napraviti spomenik i nitko taj dan neće obilježiti kao dan žalosti.
Ako neće grad Dubrovnik,i ljudi su zaboravili,mi to nećemo dopustiti.
U ime svoje udruge Tri Dubrovkinje plus udruga pjesnika i ostalih umjetnosti svih vas koji nećete dopustiti da ova kobna noć i nevini životi pođu u zaborav, te u svoje ime i ime svojih obitelji i prijatelja,pozivam vas da svi zajedno dana 25.04.2019. u 16 sati i 25 minuta se skupimo u gruškoj luci, te odamo počast preminulima i nestalima cvijetom, molitvom, tišinom, ili bilo čime drugim.
Neka im je vječna slava:
Alen Perišić,
Jele Kobaš i sin Daniel Kobaš
Marina Vuletić 
Berislav Bandur
dok se Bojan Stoiljković i Tomislav Belak još vode kao nestali

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *