MOKOŠKI POTOK I IZVORI PITKE VODE ZATRPANI SMEĆEM

886

Eko Omblići su proteklih dana obilazili potoke i izvore pitke vode Rijeke dubrovačke. Tako su obišli i Veliki mokoški potok u Novoj Mokošici te izvore pitke vode Sveti Nikola u Dračevu selu i Točak u Prijevoru.

-Na početku obilaska zgrozili smo se kad smo vidjeli zapušteni Mokoški potok, pun smeća i uginulu mačku. Pozvali smo 112 u svezi uginule mačke i rečeno nam je kako će na teren izaći veterinarska služba u ponedjeljak jer je vikend. Pitamo se što da je ljeto i velika vrućina? Dolaskom na izvor Točak primijetili smo kako nedostaje plava tabla kod izvora koja označava izvor pitke vode. Što se tiče Dračevog sela, ono gubi svoj identitet, tamo se grade kuće od crvenih blokova, betona, cigli, a ne više od kamena kao nekada. Stari kameni skalini su zamijenjeni betonskim što nije primjereno ovom nekada lijepom i pitomom selu.

Jedino što je zadržalo autetentičnost je crkvica Svetog Nikole i izvor pitke vode Sveti Nikola u Dračevom selu gdje smo to popodne zatekli grupu naših bivših Eko Omblića. Tražimo da se počnu čistiti potoci u Rijeci dubrovačkoj, koji su vrlo važni, kao i njezini izvori pitke vode, koji su neprocjenjivo bogatstvo. O mnogima od njih nitko ne brine, stoga pozivamo odgovorne institucije da riješe ovaj problem zaštićene Rijeke dubrovačke, kazala je voditeljica Eko Omblića, Jadranka Šimunović.

  

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *