MOST: Branitelji nisu zaslužili potcjenjivački odnos i manipuliranje istinom!

435

Priopćenje koje potpisuje MOST-ov kandidat za gradonačelnika Maro Kristić prenosimo u cijelosti:

Već smo pisali o tome kako bi dubrovački branitelji nakon gotovo 30 godina od završetka Domovinskog rata trebali biti tema samo na satovima povijesti te na obilježavanjima obljetnica kada se s ponosom sjećamo povijesnih bitki i veličanstvenih pobjeda. Svi smo bili uvjereni kako je vrijeme manipulacije i iskorištavanja braniteljske populacije iza nas i kako će se nakon 12 godina otkako im je tadašnja dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica na prevaru dodijelila zemljište na Nuncijati u svrhu njihovog stambenog zbrinjavanja, uskoro to pitanje riješiti. U to nas je uvjerio gradonačelnik Franković, tvrdeći da se samo čeka suglasnost nadležnog ministarstva na HIU koja je preduvjet za dodjelu zemljišta i izgradnju novog pristupnog puta budućem naselju.

Stoga nas je iznimno neugodno iznenadila vijest kako HIA još uvijek nije niti upućena na suglasnost nadležnom ministarstvu, iako je gradonačelnik u više navrata tvrdio suprotno. Ukoliko je ovo zaista istina očekujemo javnu ispriku gradske uprave braniteljskoj populaciji, jer je zadnje što su oni zaslužili podcjenjivački odnos i manipulacija istinom.

Podsjećamo kako je na žalost jedan dio branitelja s te liste umro čekajući rješenje stambenog pitanja, a dio je u međuvremenu naslijedio nekretnine jer su im umrli roditelji pa je izgubio stečena prava. Da tragedija bude još veća prije 12 godina fiktivno dodijeljeno zemljište još uvijek nije njihovo, jer se nikada na njega nisu uknjižili, niti imaju važeće ugovore o darovanju, niti polažu bilo kakva vlasnička prava nad njime. Sve je ostalo na obećanju i potpuno bezvrijednom zaključku bivše gradonačelnice koja im se danas smije iz Bruxellesa. U međuvremenu je ova gradska uprava izmijenila prostorni plan i u njega ucrtala primjereniji pristupni put do tih virtualnih parcela, koji bi trebao manje koštati, ali nakon informacija koje su jučer iznesene u javnost postavlja se pitanje jeli Grad uopće ima stvarnu namjeru ispraviti ovu veliku nepravdu prema dubrovačkim braniteljima i zašto studija još uvijek nije u Ministarstvu iako se cijelo vrijeme tvrdilo suprotno?

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *