MOST DUBROVNIK O LAPADSKOJ OBALI: Pozivamo na otvoreni i javni dijalog gradonačelnika i ovlaštenika koncesije

553

Priopćenje stranke Most koje potpisuje Maro Kristić prenosimo u cijelosti:

Ova gradska uprava je znala u što se upušta kada se odlučila stati na kraj lažnim obećanjima i krenuti u realizaciju ovog projekta, što zaista cijenimo. Iako tada nisu bili u istoj poziciji kao sada, znali su da su karte već bile krivo podijeljene, u čemu su aktivno sudjelovale i bivša Vlada RH koja je dodijelila koncesiju kao i sadašnja, koja je produžila rok za izvođenje radova bez da je  uvjetovala da se međusobni prijepori između Grada i koncesionara prije toga riješe. Stoga problemi koje danas imamo nisu nešto čemu se treba čuditi.

Navodno preklapanje koncesioniranog područja s dozvolom za proširenje i uređenje Lapadske obale je samo jedan od naslijeđenih problema, jednako kao i što je u međuvremenu trebalo izvlastiti dijelove parcela u  privatnom vlasništvu koje su zadirale u trup nove prometnice i pješačke zone. Osim toga, trebalo je u tijeku samog izvođenja promijeniti tehniku i materijale kojima se izvode radovi zbog velikog poskupljenja željeza i drugih građevinskih materijala, što je uspješno i napravljeno. Bez obzira na sve  navedene poteškoće ipak se ustraje na realizaciji ovog projekta što podržavamo i u tom smislu želimo dati svoj konstruktivan doprinos,  jer destrukcija nije u temeljima našeg političkog djelovanja niti smatramo da je smisao političkog djelovanja parazitirati na ovakvim i sličnim situacijama, jer upravo je ovaj projekt jedan od onih na kojem bi trebali pokazati zajedništvo i prevladati sitne političke interese.

Upravo iz tog razloga cijelo vrijeme smo i ukazivali na moguće probleme s kojima ćemo se suočavati tijekom realizacije ovog projekta, ali smo i doprinijeli njegovoj bržoj realizaciji kroz izmjene Zakona o izvlaštenju i određivanju naknade koje su usvojene u Hrvatskom saboru na naš prijedlog, a koje su omogućile puno brže ostvarenje ne samo ovog projekta koji je od nespornog javnog interesa, nego i brojnih drugih poput izgradnje pristupne ceste s Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja. Stoga stojimo na raspolaganju za bilo kakvu pomoć u cilju prevladavanja nastalih prijepora te pozivamo na otvoreni i javni dijalog gradonačelnika i ovlaštenika koncesije u kojem će se sve točke oko kojih postoji nesuglasje prezentirati javnosti i u konstruktivnom ozračju pokušati naći rješenje koje je u zajedničkom interesu, a to je okončanje radova na uređenju i proširenju Lapadske obale u ugovorenim rokovima.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *